Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Πάλευε επί 11 χρόνια να ξεφορτωθεί τον δολοφόνο της – «Ήταν απροστάτευτη από παντού»

Αμετανόητος και κυνικός εμφανίστηκε από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του ο 50χρονος που σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του ξημερώματα Πέμπτης (16/5) στο Μενίδι.

«Την σκότωσα και δεν το μετανιώνω» φέρεται να είπε στους αστυνομικούς, λίγο μετά τον εντοπισμό του σε οικοδομή —κοντά στο σημείο της δολοφονίας— σε κατάσταση μέθης.

Ο 50χρονος είχε στήσει καρτέρι στην 40χρονη γυναίκα, με την οποία βρίσκονταν σε διάσταση από τον Μάρτιο. Σημειώνεται πως είχαν αποκτήσει και δύο παιδιά, 21 και 15 ετών.

«Μου έτρωγε λεφτά. Διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση εδώ και πολλά χρόνια

με διαφορετικούς άνδρες. Δεν μπορούσα να βλέπω τον φίλο της να οδηγεί το αυτοκίνητο και φωτογραφίες του στο Facebook», είπε στην ανάκρισή του ο καθ’ ομολογίαν δράστης.

Την κατακρεούργησε με 17 μαχαιριές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega το θύμα δέχτηκε 17 μαχαιριές στον λαιμό και τον θώρακα. Μάλιστα φέρεται ο 50χρονος να άφησε το μαχαίρι στο σημείο της δολοφονίας καθώς είχε «κολλήσει» στο σώμα της γυναίκας, μεταξύ κοιλιάς και ποδιού.

Μετά τη δολοφονία, ο δράστης πήγε σε ένα ξενοδοχείο. Πλήρωσε ώστε να μείνει το βράδυ και έπειτα άρχισε να περιφέρεται στην περιοχή, μέχρι που η ΕΛ.ΑΣ τον εντόπισε στην οικοδομή.

Τον είχε καταγγείλει 3 φορές

Οι αναφορές για περιστατικά ξυλοδαρμών και απειλών στον γάμο τους δεν είναι λίγες, με την 40χρονη να είχε φτάσει στο σημείο να τον καταγγείλει τρεις φορές.

Συγκεκριμένα, στις 3 Απριλίου 2013 η γυναίκα είχε υποβάλει μήνυση για παράβαση της νομοθεσίας περί ενδοοικογενειακής βίας, με τον άνδρα να συλλαμβάνεται και να οδηγείται στο δικαστήριο.

Το 40χρονο θύμα

Η επόμενη καταγγελία έγινε έπειτα από 9 χρόνια. Στις 18 Σεπτεμβρίου 2022 το θύμα είχε καταγγείλει τον εν διαστάσει σύζυγό της για απειλή, σωματική βλάβη και εξύβριση, με τον δράστη να οδηγείται ξανά στα δικαστήρια. Τότε, οι δικαστικές αρχές είχαν απαγορεύσει στο δράστη να μένει μαζί με το θύμα.

Η τελευταία φορά ήταν στις 7 Μαΐου 2024, όταν και ο 50χρονος συνελήφθη, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή βία, σωματική βλάβη, εξύβριση και απειλή.

Ο 50χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης

Την επόμενη ημέρα ξεκίνησε κανονικά η εκδίκαση της υπόθεσης, ωστόσο οδηγήθηκε σε αναβολή για τις 17 Μαΐου λόγω απουσίας της παθούσας. Μετά από αυτό, σύμφωνα με τον νόμο, ο 50χρονος δεν γινόταν να συνεχίζει να κρατείται και ως εκ τούτου αφέθηκε ελεύθερος.

Το αποτέλεσμα ήταν ελάχιστες ημέρες μετά η 40χρονη να ξεψυχήσει μέσα σε ένα λουτρό αίματος.

«Η Αστυνομία δεν έκανε τίποτα»

Φίλη του θύματος μίλησε στο Mega καταγγέλλοντας την απραξία των αρμόδιων Αρχών και δηλώνοντας ότι η 40χρονη «χάθηκε άδικα».

«Την είχα γνωρίσει πριν από 6 χρόνια στην ομάδα ψυχοθεραπείας που ερχόταν, για να τη βοηθήσω να διαχειριστεί αυτόν τον άνθρωπο. Τελικά βοηθήθηκε, έμεινε μόνη της σε άλλο σπίτι με τα παιδιά της. Είχαμε καιρό να την δούμε, από τότε που πήρε το σπίτι δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να έρχεται. Ξέραμε ότι την παρακολουθούσε, την χτυπούσε για χρόνια. Είχε πάει στην Αστυνομία και δεν έκαναν τίποτα… τον άφηναν ελεύθερο αντί να τον κλείσουν σε μια ψυχιατρική κλινική».

«Δεν είχε προστασία από πουθενά»

«Η κοπέλα χάθηκε άδικα. Αλλά τι να κάνει; Να πάει με τα νερά του; Ο γιατρός τον είχε γνωρίσει μία φορά (τον 50χρονο) και της είχε πει να μείνει μακριά. Αυτός ήταν αλκοολικός. Αυτός θα βγει από τη φυλακή, σε 10-15 χρόνια, πόσο είναι τα ισόβια;. Αυτά τα παιδιά πώς θα ζήσουν; Ποιος ζει χωρίς μάνα; Και το κορίτσι της που την είδε νεκρή… δεν είχε προστασία από πουθενά, δεν ξέρω αν είχε γονείς», συμπλήρωσε η φίλη της 40χρονης.

Keywords
Τυχαία Θέματα