Ο δήμαρχος Περάματος καταβρέχει με μάνικα αντικείμενα Ρομά οικογένειας – «Απανθρωπιά και ακροδεξιό σόου»

Με μάνικα κατέβρεξε τα αντικείμενα μιας Ρομά οικογένειας ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος όπως διακρίνεται σε βίντεο που δημοσίευσε ο ίδιος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με σκοπό να τους απομακρύνει από το σημείο όπου φέρεται να είχαν εναποθέσει σκηνές και άλλα προσωπικά τους είδη.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Περάματος αναφέρει εκφράσεις σε μια γυναίκα Ρομά όπως «στο σπίτι σας, στον χώρο σας, στον δήμο σας. Τι είναι αυτά ρε».

«Άμα πάθουνε τίποτα τα μωρά…», είπε η γυναίκα στον δήμαρχο Περάματος

Ο δήμαρχος

Περάματος ακούγεται να απειλεί τη γυναίκα πως θα πάει στη φυλακή και τα παιδιά της θα οδηγηθούν σε ίδρυμα. «Στο ίδρυμα σήμερα τα μωρά και εσείς στο μπουζουρού», λέει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Λαγουδάκος.

Ακολούθως κατά την ανάρτηση που πραγματοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέγραφε πως «ή ξεβρομίσουμε ή θα χολεριάσουμε».

Ο διάλογος του Γιάννη Λαγουδάκου με τη γυναίκα:

– «Τι κάναμε;» διερωτάται η γυναίκα.

– «Τι κάνατε; Τι είναι αυτά ρε; Στήσατε τσαντίρια ρε; Ποιανού είναι αυτά; Φέρτε εδώ την κάνουλα», απαντά ο δήμαρχος Περάματος.

– «Για όνομα… Γιατί κάνετε έτσι; Άνθρωποι είμαστε» ανταπαντά η γυναίκα.

– «Στο σπίτι σας, στον χώρο σας, στον δήμο σας, τι είναι αυτά ρε;» φώναξε ο Γιάννης Λαγουδάκος.

– «Άμα πάθουνε τίποτα τα μωρά…», λέει η γυναίκα.

– «Θα σου πω εγώ τι θα πάθουν τα μωρά. Σε ίδρυμα σήμερα τα μωρά και εσύ στη μπουζουρού. Αυτό δεν είναι για μωρά, είναι για γουρούνια» αναφέρει ο δήμαρχος Περάματος.

Δείτε το βίντεο και την ανάρτηση του δημάρχου Περάματος: Ηλιόπουλος: Ακροδεξιά σόου για λίγη δημοσιότητα στα social media

Απανθρωπιά και ακροδεξιό σόου σε live μετάδοση χαρακτήρισε τις ενέργειες του δημάρχου Περάματος ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος.

«Οι χθεσινές εικόνες του δημάρχου Περάματος, να καταβρέχει οικογένεια Ρομά σε αυτοσχέδιο καταυλισμό, είναι απόλυτα καταδικαστέες. Το πρόβλημα του κοινωνικού αποκλεισμού των Ρομά και τα ζητήματα που αυτός προκαλεί, δεν θα αντιμετωπιστούν με ακροδεξιά σόου για λίγη δημοσιότητα στα social media», υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Ακολούθως πρόσθεσε ότι «πρακτικές όπως αυτές του κ. Λαγουδάκου δίνουν χώρο και οξυγόνο στην ακροδεξιά και τον ρατσισμό. Αποτελούν την πρώτη ύλη για τη στήριξη νεοναζιστικών εγκλημάτων από τα οποία και η περιοχή του Περάματος έχει πληγωθεί τα προηγούμενα χρόνια».

Σύμφωνα με τον Νάσο Ηλιόπουλο, «είναι δίπλα καταδικαστέο να λειτουργεί με αυτό τον ρατσιστικό τρόπο ο δήμαρχος που έχει την πρώτη ευθύνη. Τέλος είναι φανερό ότι ούτε το ζήτημα της διαβίωσης των Ρομά συμπολιτών μας σε ανθρώπινες συνθήκες, ούτε το Πέραμα θα γίνει πιο ανθρώπινη και ασφαλής πόλη με τέτοια ακροδεξιά σόου».

Καταληκτικά ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς τόνισε ότι «η καταδίκη των πρακτικών του κ. Λαγουδάκου αποτελεί το ελάχιστο για κάθε δημοκρατικό πολιτική που θέλει να ζει σε μία σύγχρονη δημοκρατική χώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα