Σλοβακία: Ξανά στο χειρουργείο ο Φίτσο – Παραμένει σοβαρή η κατάστασή του

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος τραυματίσθηκε σοβαρά προχθές, Τετάρτη, έπειτα από ένοπλη επίθεση, «υποβλήθηκε σε νέα επέμβαση» και εξακολουθεί να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά έχει τις αισθήσεις του, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρόμπερτ Κάλινακ, ο οποίος τον επισκέφθηκε.

«Υποβλήθηκε σε επέμβαση σχεδόν δύο ωρών», διευκρίνισε ο Κάλινακ στη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων στο νοσοκομείο της Μπάνσκα Μπίστριτσα (κεντρική Σλοβακία).

Ο υπουργός Άμυνας και

αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ρόμπερτ Κάλινακ ενημέρωσε για την πορεία της υγείας του Φίτσο.

«Η κατάστασή του εξακολουθεί να είναι πολύ σοβαρή. Θα χρειαστούν αναμφίβολα μερικές ημέρες για να δούμε πώς θα εξελιχθεί» συμπλήρωσε.

Λίγο νωρίτερα, ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν είχε υποστηρίξει ότι ο Σλοβάκος ομόλογός του «βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου».

«Προσευχόμαστε για τον πρωθυπουργό και στηρίζουμε ηθικά τη Σλοβακία», σημείωσε ο Βίκτορ Ορμπάν και πρόσθεσε πως «του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στη δουλειά. Ο Ρόμπερτ Φίτσο βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου».

Ακόμη κι αν αναρρώσει, ο Ρόμπερτ Φίτσο θα μείνει εκτός εργασίας για μήνες σε μια κρίσιμη στιγμή ενόψει των ευρωεκλογών που θα διεξαχθούν στις αρχές του ερχόμενου μήνα, σημείωσε επίσης ο Ούγγρος ομόλογός του.

Υπενθυμίζεται ότι η απόπειρα δολοφονίας του Σλοβάκου πρωθυπουργού ήταν η πρώτη Ευρωπαίου πολιτικού ηγέτη για πάνω από 20 χρόνια και καταδικάστηκε από τη διεθνή κοινότητα.

Πολιτικοί αναλυτές και βουλευτές δηλώνουν ότι εξέθεσε ένα όλο και πιο έντονο και πολωτικό πολιτικό κλίμα τόσο στη Σλοβακία όσο και σε όλη την Ευρώπη.

Keywords
Τυχαία Θέματα