Κορμός με κρέμα λεμονιού

Κορμός με κρέμα λεμονιού

ΑπόAnna, 06/06/2013

Ένα γλυκό εύκολο και γευστικότατο!

Total Time: 35Λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 20Λεπτά Χρόνος μαγειρέματος: 15ΛεπτάΥλικά:Γάλα - 400 mlΧυμό λεμονιού - 1 μεγάλοΞύσμα λεμονιού - 1 μεγάλοΖάχαρη - 100 γραμΣιμιγδάλι ψιλό - 60 γρΓια το παντεσπάνιΑυγά - 5Ζάχαρη - 1 ποτήρι νερούΑλεύρι φαρίνα - 1 1/2 ποτήρι νερούBaking powder - 1 κουταλιά της σούπαςΒανίλια - 1Νερό - 1 ποτήρι (όχι πολύ γεμάτο)Για το σιρόπιΝερό - 1 ποτήριΖάχαρη - 2 κουταλιές
σούπαςΚονιάκ - 1/2 φλυτζάνι καφέΟδηγίες:

Ξεκινάμε ανακατεύοντας όλα τα υλικά για το παντεσπάνι. Μόλις γίνει ένας ωραίος χυλός στρώνουμε μια λαδόκολλα στην λαμαρίνα του φούρνου μας και αδειάζουμε το μείγμα.Ψήνουμε για περίπου 15-20 λεπτά. Μόλις το βγάλουμε το σιροπιάζουμε με το σιρόπι το οποίο έχουμε ανακατέψει απλά σε ένα ποτήρι και το τυλίγουμε σε ρολό. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά και συνεχίζουμε φτιάχνοντας την κρέμα μας. Σε ένα αντικολλητικό κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά σε μέτρια φωτιά με τελευταίο το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα κουζίνας μέχρι να γίνει μια αφράτη κρέμα. Αποσύρουμε από την φωτιά και μόλις κρυώσει το στρώνουμε στο παντεσπάνι μας και το διπλώνουμε σιγά σιγά σε ρολό. Πασπαλίζουμε από πάνω με άχνη ζάχαρη και διακοσμούμε με λεπτές φέτες λεμονιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Κορμός,kormos