Αρένα: Η Μαρία Αναστασοπούλου στους ακρίτες Ελλάδας και Τουρκίας

Η «ΑΡΕΝΑ» και η Μαρία Αναστασοπούλου, την Κυριακή 19 Μαΐου, στις 24:00 συναντούν ακρίτες των δύο χωρών, καταγράφοντας πώς ζουν και συνυπάρχουν.

Η κάμερα της εκπομπής ταξιδεύει σε τρεις διαφορετικές ακριτικές περιοχές.

Πρώτος σταθμός: Καστελόριζο και Κας. Οι κάτοικοι και από τις δύο πλευρές του Αιγαίου εξηγούν πώς τους επηρεάζουν οι πολιτικές διαφορές μεταξύ Αθήνας και

Άγκυρας, ενώ η ιστορία του Χρήστου Δούλου, που χρειάστηκε να νοσηλεύσει το παιδί του σε νοσοκομείο του Κας, συγκλονίζει.

Δεύτερος σταθμός: Λέσβος και Αϊβαλί. Στο Αϊβαλί η «ΑΡΕΝΑ» συνομιλεί με Τούρκους πολίτες που μιλούν ελληνικά και εξηγούν τις στενές σχέσεις που έχουν με τους Μυτιληνιούς γείτονές τους. Ποια είναι τα οφέλη της εξπρές βίζας και πώς ανθεί το εμπόριο στις δυο πλευρές του Αιγαίου;

Τρίτος σταθμός:  Αλεξανδρούπολη και  Αδριανούπολη. Η Μαρία Αναστασοπούλου περνά τα σύνορα του Έβρου και βρίσκεται στο παζάρι της Αδριανούπολης, όπου παντού ακούγονται ελληνικά. Εκεί, συνομιλεί με Έλληνες και Τούρκους για τις σχέσεις τους, τους δεσμούς και τις δυσκολίες που προκύπτουν όταν οι χώρες βρίσκονται σε διπλωματικές εντάσεις.

Στο στούντιο της «ΑΡΕΝΑΣ» ειδικοί αναλύουν τα επόμενα βήματα στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και τα ανοιχτά μέτωπα της χώρας μας με την Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία.

«ΑΡΕΝΑ» με την Μαρία Αναστασοπούλου, την Κυριακή 19 Μαΐου στις 24:00.

The post Αρένα: Η Μαρία Αναστασοπούλου στους ακρίτες Ελλάδας και Τουρκίας first appeared on markos.tv |.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αρένα, Μαρία Αναστασοπούλου, Ελλάδας, Τουρκίας,arena, maria anastasopoulou, elladas, tourkias