Κάποια κρούσματα της Όμικρον αναφέρουν «ένα πολύ παράξενο σύμπτωμα»

21:10 4/1/2022 - Πηγή: Fortune

Καθώς οι λοιμώξεις από το COVID-19 συνεχίζουν να κλιμακώνονται το νέο έτος, ορισμένοι ασθενείς αναφέρουν ένα παράξενο νέο σύμπτωμα: νυχτερινές εφιδρώσεις.

Συνήθως παραπέμποντας σε άλλες καταστάσεις όπως η γρίπη και το άγχος, οι νυχτερινές εφιδρώσεις δεν συνδέονταν με τον COVID μέχρι που η παραλλαγή Όμικρον άρχισε να εξαπλώνεται ταχύτατα σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για επαναλαμβανόμενα επεισόδια ακραίας εφίδρωσης που μπορεί να μουσκέψουν τα ρούχα και τα σεντόνια σας, σύμφωνα με την Κλινική Mayo.

Οι νυχτερινές εφιδρώσεις είναι ένα από τα λίγα διακριτά συμπτώματα που

φαίνεται να διαχωρίζουν την Όμικρον από άλλες παραλλαγές του COVID, μαζί με τον πονόλαιμο. Και σε αντίθεση με τη Δέλτα και το αρχικό στέλεχος COVID που πρωτοεμφανίστηκε στις ΗΠΑ, η Όμικρον δεν φαίνεται να συνδέεται με απώλεια της όσφρησης και της γεύσης.

Ο Δρ. John Torres, ανώτερος ιατρικός ανταποκριτής του NBC News, δήλωσε στην εκπομπή Today ότι οι νυχτερινές εφιδρώσεις είναι ένα «πολύ παράξενο σύμπτωμα». Ο Δρ. Amir Khan της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε επίσης ότι πρέπει να προσέχετε τις νυχτερινές εφιδρώσεις ως ένδειξη για να εξεταστείτε για τον COVID-19.

Τις τελευταίες εβδομάδες, πολλοί άνθρωποι εξέφρασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την απογοήτευσή τους για τους νυχτερινούς ιδρώτες που προκαλούνται από τον COVID. Ορισμένοι χρήστες του Twitter λένε ότι το νέο σύμπτωμα απλώς προσθέτει περισσότερη σύγχυση και άγχος σχετικά με το αν ένα άτομο έχει COVID ή όχι.

Άλλοι προσπαθούν να διαδώσουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με το νέο σύμπτωμα που γίνεται όλο και πιο συχνό.

Παρόλο που είναι πλέον η κυρίαρχη παραλλαγή στις ΗΠΑ, υπάρχουν ακόμη πολλές άγνωστες πτυχές για την Όμικρον. Ακόμη λιγότερα είναι γνωστά για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της.

Οι πρώτες έρευνες σχετικά με τη μετάλλαξη από τη Νότια Αφρική δείχνουν ότι μπορεί να οδηγεί σε λιγότερο σοβαρή λοίμωξη. Ωστόσο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να πούμε αν η Όμικρον θα προκαλεί λιγότερο σοβαρή νόσηση, επειδή δεν υπάρχουν αρκετά δεδομένα για να δούμε πώς ο ιός επηρεάζει τους ανθρώπους που κινδυνεύουν περισσότερο.

Η μετάλλαξη Όμικρον έχει πλέον εξαπλωθεί παγκοσμίως οδηγώντας σε 1,5 εκατομμύριο νέα κρούσματα ανά ημέρα παγκοσμίως, αριθμός διπλάσιος από τον αριθμό που καταγράφηκε την περασμένη εβδομάδα. Στις ΗΠΑ διπλασιάστηκε επίσης το ημερήσιο ποσοστό κρουσμάτων COVID σε περισσότερα από 400.000 κρούσματα από τη Δευτέρα, σύμφωνα με τους New York Times.

To άρθρο Κάποια κρούσματα της Όμικρον αναφέρουν «ένα πολύ παράξενο σύμπτωμα» δημοσιεύθηκε αρχικά στο Fortunegreece.com.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα