3+1 podcasts μόδας για να ακούτε όσο θα ταξιδεύετε

14:05 3/5/2024 - Πηγή: InStyle

Μπορώ να πω με σιγουριά ότι οι περισσότεροι έχετε ξεκινήσει ήδη το ταξίδι σας για κάποιον επαρχιώτικο ή νησιώτικο προορισμό τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο. Η πρωινή μου βόλτα μέχρι το γυμναστήριο μου επιβεβαίωσε ότι το Πάσχα σημαίνει ακόμα την έναρξη της καλοκαιρινής ανεμελιάς. Οι άδειοι δρόμοι της Αθήνας και τα βαθιά κόκκινα σημάδια από την κίνηση στο google maps

στην περιοχή του Πειραιά δείχνουν πως η έξοδος από το άστυ θα είναι μεγάλη. Φυσικά και όλος ο κόσμος δεν γυρίζει γύρω από το λεκανοπέδιο Αττικής. Οι φίλοι μας σε διάφορα σημεία της Ελλάδας επιβεβαιώνουν -σήμερα όλοι ταξιδεύουν για να ζήσουν τις επόμενες μέρες «Πάσχα στο χωριό».

Και εδώ ερχόμαστε εμείς να προτείνουμε, αντί να ακούσετε γι ακόμα μια φορά αυτή τη λίστα που έχετε «λιώσει» στο Spotify, να ακούσετε κάποιο podcast. Θα σας κάνει παρέα σε οποιαδήποτε διαδρομή και θα μάθετε και πράγματα -ιδανικό κυρίως και για εκείνους που ταξιδεύουν μόνοι. Κι εφόσον είμαστε στο section της μόδας, τι πιο εύλογο από το να σας δείξουμε τα 4 καλύτερα podcast κανάλια για να ακούσετε σήμερα ή την μέρα της επιστροφής σας από τις διακοπές στο αυτοκίνητο, στο καράβι, ή στο αεροπλάνο;

Η τοπ λίστα μαςThis Old Thing από την Bay GarnettWhat Were You Thinking? Από τον Henry HollandFashion No Fiter από τις Camille Charrière και Monica AinleyThe Fashion Slashie από την Lara Johnson-WheelerThis Old Thing από την Bay Garnett

Πρώην fashion editor στα τοπ συστημικά περιοδικά μόδας και στιλίστρια, την λατρεύω γιατί έκανε το thrifting μέρος της κουλτούρας της υψηλής μόδας. Η Bay Garnett σε κάθε επεισόδιο δείχνει την αγάπη της για τα second hand κομμάτια με έναν διαφορετικό καλεσμένο, τον οποίο προσκαλεί να αναπολήσει τις πρώτες και πιο σημαντικές αναμνήσεις μόδας. Μετά τη συνομιλία της με την Chloe Sevigny, τη Sophie Dahl ή τη Sienna Miller, η Garnett προσφέρει επίσης στους ακροατές τις καλύτερες συμβουλές της, από πού να ψωνίσουν μέχρι πώς να εντοπίσουν τα καλύτερα ευρήματα.

What Were You Thinking? Από τον Henry Holland

Έχει τελειώσει εδώ και χρόνια, αλλά αξίζει να το δείτε σαν μια σειρά από επεισόδια. Ο ιδρυτής και πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του brand House of Holland έχει κάνει μερικές από τις πιο ζουμερές και ολιστικές συζητήσεις με κάποια από τα πιο χοτ ονόματα της βιομηχανίας. Όπως ο Paul Smith και η Alexa Chung.

Fashion No Fiter από τις Camille Charrière και Monica Ainley

Ίσως το δικό μου αγαπημένα στην ιστορία των podcast μόδας! Η fashion influencer Camille Charrière και η δημοσιογράφος Monica Ainley δίνουν πολύ ξεκάθαρα στοιχεία για το πώς λειτουργεί η βιομηχανία της μόδας. Το δίδυμο μάς βάζει πίσω από τα παρασκήνια, ενώ παράλληλα είναι πολύ κουλ στο πώς μεταφέρει τις πληροφορίες. Κρίμα που δεν συνέχισε μετά την πανδημία του covid19. Ωστόσο η Monica συνεχίζει με ένα ακόμη podcast, το Fanfare. Ωραίο, αλλά τίποτα σαν το Fashion No Filter.

The Fashion Slashie από την Lara Johnson-Wheeler

Πρέπει να σας αποκαλύψω κάτι… Οι περισσότεροι άνθρωποι της μόδας δεν είναι ένα πράγμα. Είναι πολλά. Επειδή κανείς δεν αμείβεται εξαιρετικά και επειδή ποτέ κανείς δεν έφτασε στα ανώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας κάνοντας μόνο μια δουλειά, κι επειδή… καπιταλισμός, οι περισσότεροι που επιβιώνουμε σε αυτή την βιομηχανία είναι γιατί καλύπτουμε 2-3 ρόλους. Είμαστε για παράδειγμα, στιλίστες, συγγραφείς και social media experts. Ή fashion editors, στιλίστες και υπεύθυνοι παραγωγής. Αυτό στο εξωτερικό το λένε slashie. Από τις πάυλες που ενώνουν τους ρόλους για να δημιουργήσουν μια συνεκτική ταυτότητα.

Η συγγραφέας και εκδότρια Lara Johnson-Wheeler αποφάσισε να ξεκινήσει το The Fashion Slashie, αφού παρατήρησε μια αυξανόμενη τάση μεταξύ των μελών της βιομηχανίας της μόδας να αναλαμβάνουν πολλαπλούς ρόλους. Είναι μια σειρά συζητήσεων με αυτού του είδους τους δημιουργικούς ανθρώπους. Και έχει πολλή πλάκα. Σίγουρα θα πάρετε μια ιδέα για το τι είμαστε όσοι δουλεύουμε σε αυτό το σύμπαν, που πολλές φορές φαντάζει «ουάου».

Keywords
Τυχαία Θέματα