Η Meryl Streep εμφανίστηκε στις Κάννες με το πιο κολακευτικό φόρεμα για κάθε ηλικία

10:30 16/5/2024 - Πηγή: InStyle

Μη σας πούμε και για κάθε σωματότυπο.

Χθες η Meryl Streep περπάτησε στη σκηνή του Grand Théâtre Lumière, στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Κάννες, ως επίτιμη καλεσμένη. Βραβεύτηκε με τιμητικό φοίνικα για την μέχρι τώρα πορεία της στην υποκριτική.

«Με απεριόριστη τιμή λαμβάνω τα νέα

για ενός τέτοιου κύρους βραβείου. Το να κερδίσεις ένα βραβείο στις Κάννες, για τη διεθνή κοινότητα καλλιτεχνών, αντιπροσώπευε ανέκαθεν το υψηλότερο επίτευγμα στην τέχνη του κινηματογράφου. Το να στέκεσαι στη σκιά εκείνων που έχουν προηγουμένως τιμηθεί είναι εξίσου ταπεινό και συναρπαστικό. Ανυπομονώ να έρθω στη Γαλλία για να ευχαριστήσω όλους προσωπικά αυτόν τον Μάιο!» είχε δηλώσει η ηθοποιός όταν της ανακοίνωσαν η διάκριση.

Credit: Dior (Photo by Andreas Rentz/Getty Images)Credit: @Sophie Carre/DiorThe Look

Και η αλήθεια είναι πως ήταν δίκαιο και έγινε πράξη, γιατί η Αμερικανίδα ηθοποιός έχει προσφέρει πολλά στον παγκόσμιο κινηματογράφο (και στο θέατρο) εδώ και σχεδόν 50 χρόνια με την καριέρα της. Για να παραλάβει το βραβείο επέλεξε μια δημιουργία του οίκου Dior. Το μάξι φόρεμά της ήταν κρουαζέ και ντραπάριζε σε πολύ κομβικά σημεία της σιλουέτας. Γι’ αυτό και λέμε ότι ταιριάζει σε κάθε σωματότυπο. Γιατί αναδεικνύει τις καμπύλες μιας γυναίκας, ενώ παράλληλα τις καμουφλάρει -αν και όπου αυτό χρειάζεται. Στα χέρια, στο μπούστο, στη μέση και ψηλά στους μηρούς, αυτή η χαλαρότητα και το ντραπέ στο ύφασμα καλύπτουν και οποιαδήποτε άλλη «χαλαρότητα» υπάρχει στο σώμα –είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω έλλειψης γυμναστικής.

Κι αν δεν σας γεμίζει το μάτι πως είναι ένα φόρεμα που θα άξιζε να πάει στις Κάννες εκ πρώτης, να σας θυμίσουμε ότι το μικρό μαύρο φόρεμα είναι ο αντικαταστάτης του LBD. Αυτή τη σεζόν τα little black dresses μπαίνουν λίγο στον πάγο και δίνουμε τη θέση τους στη λευκή εκδοχή τους. Και το συγκεκριμένο που φόρεσε η Streep είναι η καλύτερη για να φοράτε διαχρονικά. Σε όποια ηλικία κι αν βρίσκεστε. Αν το θέλετε, αυτό είναι το είδος του φορέματος που αγοράζεις στα 30 σου και το κουβαλάς μέχρι τα βαθιά γεράματα.

Να μην ξεχάσουμε! Η Juliette Binoche της έδωσε το βραβείο και της απέδωσε τα εύσημα συγκινημένη με δάκρυα, λέγοντάς της ότι άλλαξε τον τρόπο που βλέπουμε τις γυναίκες στο σινεμά. Κι εκείνη φόρεσε ένα υπέροχο off-shoulder φόρεμα που τόνιζε τους ώμους της και το πρόσωπό της. Κι αυτό από τον διάσημο γαλλικό οίκο. Δύο στα δύο για τον Dior.

Credit: Dior (Photo by Andreas Rentz/Getty Images)Credit: @Sophie Carre/DiorCredit: @Sophie Carre/Dior

Ανυπομονούμε για τις εμφανίσεις των επόμενων ημερών! Μην ξεχνάτε. Στις 25 Μαϊου μαζεύουν τα κόκκινα χαλιά στις Κάννες. Μέχρι τότε… κρατάμε την αναπνοή μας.

Keywords
Τυχαία Θέματα