Νέος πριγκιπικός γάμος: Ο πρίγκιπας Johann-Wenzel του Λιχτενστάιν παντρεύτηκε την κόμισσα της καρδιάς του για δεύτερη φορά

19:29 10/6/2023 - Πηγή: InStyle

Σε μία λαμπερή θρησκευτική τελετή, ο πρίγκιπας Johann-Wenzel του Λιχτενστάιν παντρεύτηκε την αγαπημένη του, την κόμισσα Felicitas von Hartig, για δεύτερη φορά, μετά τον πολιτικό τους γάμο τον Απρίλιο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Royals Without Throne (@royals_without_throne)

Ο γιος της πριγκίπισσας Marie και του πρίγκιπα Gundakar του Λιχτενστάιν,

30 ετών, και η κόρη του κόμη Lukas von Hartig και της Claudia Toperczer, 29 ετών, φέρεται να παντρεύτηκαν με πολιτικό γάμο τον Απρίλιο στο Βαντούζ, την πρωτεύουσα του Λιχτενστάιν.

First images of bride Felicitas von Hartig who’s marrying Prince Johann Wenzel of Liechtenstein in Vienna today. pic.twitter.com/RZkSbITSOy

Queen Mathilde Blog (@BlogMathilde) June 10, 2023

Αλλά σήμερα, το ζευγάρι τα έδωσε όλα σε μία θρησκευτική τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Αυστρίας, όπου και οι δύο ζουν και εργάζονται.

Καλεσμένοι στη λαμπερή εκδήλωση ήταν ο πρίγκιπας Sébastien του Λουξεμβούργου και ο Heinrich Donatus, κληρονομικός πρίγκιπας του Schaumburg-Lippe.

Για την περίσταση, η νύφη, η οποία εργάζεται για το αυστριακό Υπουργείο Εσωτερικών, πιστεύεται ότι φόρεσε ένα ειδικά φτιαγμένο σύνολο από το ισπανικό brand Jesus Peiro.

Prince Johann Wenzel & Princess Felicitas of Liechtenstein! pic.twitter.com/ARpDrrHUb3

Queen Mathilde Blog (@BlogMathilde) June 10, 2023

Το ζευγάρι – που πρωτοσυναντήθηκε σε ένα πάρτι το 2012, πριν ξανασυναντηθούν πέντε χρόνια αργότερα – αρραβωνιάστηκε στις 25 Αυγούστου 2022 κατά τη διάρκεια “υπέροχων” διακοπών στη Σικελία, σύμφωνα με το Eurohistory.

Η κόμισσα Felicitas – η οποία έχει ζήσει επίσης στο Παρίσι και τη Λισαβόνα – σπούδασε νομικά στη Βιέννη, προτού αποκτήσει επίσης πτυχίο στην Ιστορία της Τέχνης.

Στο μεταξύ, ο πρίγκιπας Johann-Wenzel σπούδασε Πολιτική και Οικονομία στο Μόντρεαλ του Καναδά και στη συνέχεια ένα έτος στη Βασιλική Στρατιωτική Ακαδημία Sandhurst στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο Πριγκιπικός Οίκος του Λιχτενστάιν ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 300 χρόνια και δίνει το όνομά του στο μικροσκοπικό ευρωπαϊκό έθνος.

Παραμυθένιος βασιλικός γάμος στην Ιορδανία: Ο πρίγκιπας Χουσεΐν παντρεύτηκε την αγαπημένη του – ΦΩΤΟ

Prince Johann-Wenzel of Liechtenstein, 30, weds Countess Felicitas von Hartig, 29, in Vienna https://t.co/xfRber8rhJ pic.twitter.com/9wrbo34EIK

Daily Mail U.K. (@DailyMailUK) June 10, 2023

Όλα τα εν ζωή μέλη του είναι απόγονοι του ιδρυτή του, του πρίγκιπα Johann I, ο οποίος έγινε δεκτός στη Συνομοσπονδία του Ρήνου το 1806 από τον Ναπολέοντα, σε μια κίνηση που έθεσε τα θεμέλια της κυριαρχίας.

Το ζήτημα της κυριαρχίας παραμένει σημαντικό για το έθνος, το οποίο έχει πληθυσμό μόλις 39.039 κατοίκους και έχει μήκος μόλις 15 μίλια από τα ανατολικά προς τα δυτικά.

Ο βασιλεύων πρίγκιπας Hans-Adam II είναι ιδιαίτερα προσηλωμένος στην ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική του Λιχτενστάιν. Υπό την ηγεσία του, το Λιχτενστάιν προσχώρησε στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) το 1990 και στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο (ΕΟΧ) το 1995.

Έχει τρεις γιους και μια κόρη. Ο μεγαλύτερος, ο πρίγκιπας Alois είναι ο διάδοχος του θρόνου του Λιχτενστάιν.

Keywords
Τυχαία Θέματα