Η Φλόριντα...λύνει ζητήματα κλιματικής κρίσης με διαγραφή του όρου από κάθε επίσημο έγγραφο

Ο Λευκός Οίκος και Δημοκρατικοί επικρίνουν σφόδρα τον νέο νόμο που επικύρωσε ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντα που προβλέπει ουσιαστικά την απάλειψη από όλα τα επίσημα κείμενα της πολιτείας του κάθε αναφορά στην κλιματική αλλαγή. Σημειώνεται πως ο κυβερνήτης της, Ρον ΝτεΣάντις ήταν ένας εκ των διεκδικητών του χρίσματος ως υποψήφιος πρόεδρος για λογαριασμό των Ρεπουμπλικάνων. 

Το νομοσχέδιο αυτό είναι «ντροπή», σχολίασε η εκπρόσωπος της προεδρίας, η Καρίν Ζαν-Πιερ.

«Η κλιματική αλλαγή είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός», ανέφερε από την πλευρά της η Φρεντερίκα Γουίλσον,

Δημοκρατική που εξελέγη στη Φλόριντα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η νοτιοανατολική πολιτεία, γνωστή για τη σχεδόν μόνιμη ηλιοφάνειά της, κατέγραψε ρεκόρ θερμοκρασιών το περασμένο καλοκαίρι

Αυτό  δεν εμπόδισε τον Ρον ΝτεΣάντις, να υπερασπιστεί το νόμο, που ικανοποιεί τους όχι λίγους σκεπτικιστές για την κλιματική αλλαγή στις τάξεις των υποστηρικτών της αμερικανικής δεξιάς.

«Το νομοθέτημα που επικυρώνω (...) θα κρατήσει τα αιολικά πάρκα μακριά από τις παραλίες μας, καύσιμα στις δεξαμενές μας και την Κίνα εκτός πολιτείας μας», σχολίασε με ικανοποίηση ο κυβερνήτης.

«Αποκαθιστούμε την κοινή λογική με την προσέγγισή μας όσον αφορά την ενέργεια και απορρίπτουμε το πρόγραμμα των φανατικών ριζοσπαστικών οικολόγων», πρόσθεσε ο κ. ΝτεΣάντις, ο οποίος είχε δώσει αγώνα εναντίον των lockdowns κατά τη διάρκεια της πανδημίας του νέου κορονοϊού και τάσσεται εναντίον των δικαιωμάτων που έχουν παραχωρηθεί σε διεμφυλικά πρόσωπα.

Πηγές: AFP, ΑΠΕ ΜΠΕ

Related...Κλιματική αλλαγή: Η Ευρώπη πιο γρήγορα θερμαινόμενη περιοχή του πλανήτηΚλιματική Κρίση: Ακρως δυσοίωνες προβλέψεις για τις επιπτώσεις στην οικονομία ως το 2050
Keywords
Τυχαία Θέματα