Μητσοτάκης για ευρωεκλογές: «Να μην τις αντιμετωπίσουμε με χαλαρότητα»

Για το διακύβευμα των ευρωεκλογών μίλησε σε πολίτες της Πολίχνης στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μετά την παρουσίαση του κυβερνητικού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του ενδοσχολικού εκφοβισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε συγκέντρωση πολιτών στην Πολίχνη.

«Μας χωρίζουν δύο ακριβώς μήνες από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, όταν θα ξαναστείλουμε το μήνυμα της ισχυρής Νέας Δημοκρατίας και ενός τόπου

που θα προχωράει μόνο σταθερά, τολμηρά, μπροστά», ανέφερε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε πως «είμαστε εδώ, φίλες και φίλοι, για να υλοποιούμε κάθε μέρα το κυβερνητικό μας πρόγραμμα και να κάνουμε τη ζωή της καθεμιάς και του καθενός καλύτερη.»

Ο πρωθυπουργός μίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες

Στη συνέχεια εστίασε στις κυβερνητικές παρεμβάσεις οι οποίες σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούνται με ευρωπαϊκούς πόρους και εξήγησε τη σύνδεση αυτώ των δράσεων με την εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου.

«Όσο πιο ισχυρή είναι η Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές, τόσο περισσότερο διεκδικητική θα είναι στην Ευρώπη την επόμενη μέρα, ώστε να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση, ακόμα μεγαλύτερη στήριξη, ακόμα περισσότερες παρεμβάσεις που θα κάνουν τις δικές σας τις ζωές καλύτερες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης ενώ μίλησε για την σημασία των εκλογών στην εσωτερική πολιτική πραγματικότητα.

«Γιατί ζητάει εκλογές ο κ. Κασσελάκης; Για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα;»

«Αυτή η πολιτική σταθερότητα και η προσήλωση στην υλοποίηση του έργου μας δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να διαταραχθεί ως αποτέλεσμα των ευρωεκλογών», ανέφερε μεταξύ άλλων ενώ απάντησε και στο αίτημα του Στέφανου Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές, τονίζοντας όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως εκλογικό πήχη το ποσοστό που έλαβε στις εθνικές εκλογές, δηλαδή το 17%.

«Έρχεται και αναγνωρίζει ότι θα είναι δεύτερο κόμμα με μεγάλη διαφορά, αλλά ταυτόχρονα ζητάει εθνικές εκλογές. Γιατί; Για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα; Δεν θα του κάνουμε τη χάρη. Εθνικές εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και στις ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία θα είναι πάλι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε τη στήριξη των πολιτών για να συνεχιστεί η πολιτική σταθερότητα και η διεκδίκηση ελληνικών αιτημάτων από τις Βρυξέλλες«Λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα.Μαθαίνουμε από τα λάθη μας και φροντίζουμε πάντα να τα διορθώνουμε»

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η προσοχή της κυβέρνησης είναι στραμμένη στην υλοποίηση του προεκλογικού της προγράμματος και στις μεταρρυθμίσεις και έφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη αύξηση του κατώτατου μισθού που αποτελούσε και δέσμευση του.

«Ξέρω ότι πολλές φορές θα υπάρχουν και πισωγυρίσματα, θα υπάρχουν και αναταράξεις, θα υπάρχουν και λάθη. Πρώτος εγώ έχω το θάρρος να τα αναγνωρίσω. Λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν κάνει τίποτα. Το ζήτημα είναι, όμως, το λάθος να μην γίνει σφάλμα και να μην επαναλαμβάνεται. Εμείς μαθαίνουμε από τα λάθη μας και φροντίζουμε πάντα να τα διορθώνουμε. Αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά της δικής μας παράταξης», σημείωσε ο πρωθυπουργός ενώ απευθύνθηκε και σε όποιους θέλουν ενδεχομένως να στείλουν ένα μήνυμα προς τη ΝΔ ψηφίζοντας κόμματα που βρίσκονται δεξιότερα της παράταξης.

«Είναι αυτοί οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως οι «πραγματικοί πατριώτες». Και θέλω να σκεφτείτε ποιοι τελικά είναι οι πραγματικοί πατριώτες; Αυτοί που έχουν εύκολο τον πατριωτισμό στα λόγια ή αυτοί που υπερασπίζονται την πατρίδα με πράξεις;», ήταν η τοποθέτηση του προέδρου της ΝΔ ο οποίος μίλησε για τα όσα έχει κάνει η κυβέρνηση με στόχο τη θωράκιση των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

«Έρχομαι από την Ρόδο και κανείς δεν μου μίλησε στα Δωδεκάνησα για το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης. Πολύ απλά γιατί εμείς εφαρμόσαμε μια αυστηρή αλλά δίκαιη πολιτική. Όλοι γνωρίζουν ότι σήμερα τα σύνορα φυλάσσονται και δεν θα κάνουν κουμάντο οι διακινητές για το ποιος θα μπαίνει παράνομα στη χώρα», πρόσθεσε ενώ ανακοίνωσε πως, μετά από συνάντηση που είχε νωρίτερα με βουλευτές, αποφασίσθηκε το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» να μείνει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στη Θεσσαλονίκη με βουλευτές του κόμματος«Πραγματική μεταρρύθμιση η επιστολική ψήφος»

«Να μην αντιμετωπίσουμε τις εκλογές αυτές με χαλαρότητα, αψήφιστα», ήταν το κάλεσμα που απηύθυνε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ εξηγώντας ότι «πρέπει την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές η κυβέρνηση να είναι ισχυρή και σταθερή», ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην επιστολική ψήφο, μία πραγματική μεταρρύθμιση όπως είπε.

«Σκεφτείτε:  ηλικιωμένοι, παππούδες, γιαγιάδες, που δεν μπορούν να πάνε να ψηφίσουν σε ένα εκλογικό κέντρο, να γραφτούν να ψηφίσουν επιστολικά. Νέα παιδιά -μπορεί εδώ να έχουμε ανάμεσά μας νέα παιδιά τα οποία θα θελήσουν να πάνε να δουλέψουν σεζόν και να μην μπορούν να γυρίσουν να ψηφίσουν- μπορούν να γραφτούν μέχρι τα τέλη Απριλίου και να ψηφίσουν επιστολικά», ήταν το κάλεσμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Μητσοτάκης για ενδοσχολική βία: Να σπάσουμε τη σιωπήFly Over: «Βόμβα» από το ΣτΕ - Αναστέλλονται οι εργασίες κατασκευήςΠρόστιμα 790.000 ευρώ σε τρεις μεγάλες εταιρείες διαχείρησης κόκκινων δανείων
Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης,mitsotakis