Ουισκόνσιν: Ανθρώπινα οστά βρέθηκαν σε καμινάδα το 1989 - Ταυτοποιήθηκαν με αγνοούμενο του 1970

Εικόνα με το εως πρόσφατα άγνωστων στοιχείων κρανίο και τα οστά που ανακτήθηκαν από την αστυνομία του Madison, Wis., σε μια καμινάδα στο πίσω μέρος ενός πρώην καταστήματος μουσικής στην πόλη, το 1989. Εργάτες έσκαψαν στο πάρκινγκ του Good 'n Loud Music στο Madison, Wis., το 1989 αφού βρέθηκαν οστά. Οι αρχές ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι το πτώμα ανήκε στον Ronnie Joe Kirk. (Madison, Wis. Police Department handout photo via Wisconsin
State Journal via AP)

Οστά που βρέθηκαν το 1989, μέσα σε μια καμινάδα(!) στο Ουισκόνσιν των Ηνωμένων Πολιτειών, οδήγησαν σε αναγνώριση της σορού ενός ανθρώπου που  επικοινώνησε για τελευταία φορά με συγγενικά του πρόσωπα το 1970

Τα ανθρώπινα οστά είχαν βρεθεί μέσα στην καμινάδα ενός καταστήματος μουσικής και οι τοπικές αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι, επιτέλους, το μυστήριο λύθηκε.

Το «DNA Doe Project», ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που χρησιμοποιεί γενεαλογία σε συνδυασμό με την γενετική για τον εντοπισμό αγνώστων προσώπων, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι τα οστά ανήκουν στον Ronnie Joe Kirk, ο οποίος καταγόταν από την Tulsa της Οκλαχόμα, όπως αναφέρει η Wisconsin State Journal.

Αστυνομικό Τμήμα του Μάντισον, ο λοχαγός της περιφέρειας Mid Town, Jason Freedman και Det. Η Lindsey Ludden μίλησε με δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Κεντρική Περιφέρεια του Αστυνομικού Τμήματος στο Μάντισον της Ουάσινγκτον, Δευτέρα, 13 Μαΐου 2024. Η συνέντευξη Τύπου πραγματοποιήθηκε για να ανακοινωθεί η ταυτότητα του Ronnie Joe Kirk από την Tulsa, Oklahoma. ως το πρόσωπο του οποίου τα λείψανα ανακαλύφθηκαν σε μια καμινάδα ενός πρώην καταστήματος μουσικής στην πόλη το 1989. (John Hart/Wisconsin State Journal via AP)

Τα οστά και το κρανίο του βρέθηκαν τον Σεπτέμβριο του 1989 στο Μάντισον του Ουισκόνσιν, σε ένα σωρό από μπάζα, στο κάτω μέρος της στενής καμινάδας ενός κτιρίου που κατεδαφίστηκε έκτοτε. Το κτίριο στέγαζε στο παρελθόν το κατάστημα μουσικής Good ’n Loud Music.

Οι αρχές προσπάθησαν επί πολλά χρόνια ανεπιτυχώς να αναγνωρίσουν τα λείψανα του ατόμου, το οποίο αποκαλούσαν «Chimney Doe» (άγνωστος της καμινάδας).

Αλλά στα τέλη του 2018, ο ντετέκτιβ της αστυνομίας του Μάντισον, Λίντσει Λούντεν, έφερε την υπόθεση στο DNA Doe Project, ενώ δείγματα μαλλιών από το κρανίο στάλθηκαν το 2021 στην Astrea Forensics, μια εταιρεία προσδιορισμού αλληλουχίας DNA με έδρα την Καλιφόρνια, που ειδικεύεται σε υποβαθμισμένης ποιότητας δείγματα.

Εργάτες ανασκάπτουν το πάρκινγκ του Good 'n Loud Music στο Madison, Wis., το 1989, αφού βρέθηκαν οστά στο κάτω μέρος μιας καμινάδας. Οι αρχές ανακοίνωσαν αυτή την εβδομάδα ότι το πτώμα ανήκε στον Ronnie Joe Kirk. (L. Roger Turner/Wisconsin State Journal via AP)

Η Γκουέν Ναπ, εκπρόσωπος του DNA Doe Project, είπε ότι χρειάστηκαν περισσότερα από δύο χρόνια έρευνας για να αναπτυχθεί ένα προφίλ DNA κατάλληλο για τη διερεύνηση της γενετικής γενεαλογίας. Αυτό οδήγησε στο να ταυτοποιηθούν τα οστά του Κερκ, ο οποίος γεννήθηκε το 1942, υιοθετήθηκε, παντρεύτηκε δύο φορές και είχε τρία παιδιά.

«Αυτή ήταν μια τόσο μοναδική περίπτωση, με την υιοθεσία και με πολλές γενιές διαφορετικών γάμων, παρά το γεγονός ότι είχε μια σχετικά στενή σχέση DNA στην οικογένεια», είπε η Ναπ. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε να δώσουμε πίσω το όνομά του στον Ρόνι Κερκ και ελπίζουμε ότι η οικογένειά του θα ηρεμήσει γνωρίζοντας το αποτέλεσμα, γιατί ο Ρόνι αγνοείται για τόσο πολύ καιρό».

Η εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μάντισον, Στέφανι Φράιερ, είπε ότι η τελευταία επιβεβαιωμένη επαφή του Κερκ με συγγενείς ήταν το 1970, όταν χώρισε τη δεύτερη σύζυγό του, στο Μιζούρι. Η Φράιερ είπε ότι τα παιδιά του Κερκ, δύο από τον πρώτο του γάμο και ένα από τον δεύτερο, είναι γύρω στα 50 και δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, μέχρι που οι ερευνητές επικοινώνησαν μαζί τους.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάντισον, Σον Μπαρνς, είπε ότι οι συγγενείς του Κερκ ζήτησαν να τηρηθεί αυστηρά το απόρρητο και δεν δόθηκαν πρόσθετες πληροφορίες γι′ αυτούς, πέρα από μια δήλωση που έλεγε ότι ήταν χαρούμενοι αφού τελικά έμαθαν τι του συνέβη.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ουισκόνσιν, Ανθρώπινα, 1989 - Ταυτοποιήθηκαν, 1970,ouiskonsin, anthropina, 1989 - taftopoiithikan, 1970