Προφυλακιστέοι για τις εκρήξεις σε Πειραιά, Νέο Κόσμο - Τα βίντεο που βοήθησαν στην ταυτοποίηση

Manolis Asariotis

Βίντεο, τα οποία συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών για τις βομβιστικές επιθέσεις στο πρατήριο καυσίμων του Πειραιά και στην κάβα του Νέου Κόσμου, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην απόφαση ανακριτών και εισαγγελέων, οι οποίοι μετά τις απολογίες των κατηγορουμένων την Μεγάλη Πέμπτη διέταξαν την προσωρινή κράτησή τους.

Στο πρώτο βίντεο απεικονίζονται ο 40χρονος και ο 37χρονος με τη μαύρη μηχανή μεγάλο κυβισμού να παραλαμβάνουν τον αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, που αργότερα

τοποθέτησαν στον μαντρότοιχο του πρατηρίου καυσίμων, από δρόμο του Παλαιού Φαλήρου. 

Τη μοτοσικλέτα, που χρησιμοποίησαν για να προσεγγίσουν τον στόχο τους, στην Ομηρίδου Σκυλίτση, και να διαφύγουν από αυτόν, την είχαν σταθμεύσει στον Νέο Κόσμο, και επιβιβάστηκαν σε αυτή ξεχωριστά. Πρώτα πήγε ο 40χρονος και άφησε το κράνος και λίγη ώρα αργότερα ο 37χρονος συνεργός του, ο οποίος το φόρεσε και την παρέλαβε. Σύμφωνα με τους ερευνητές της Ασφάλειας, πρόκειται για κινήσεις που έκαναν θέλοντας να αποφύγουν την ταυτοποίησή τους.

Στο τέταρτο βίντεο, κάμερα ασφαλείας έχει απαθανατίσει τους δράστες της βομβιστικής επίθεσης στην κάβα του Νέου Κόσμου. Και αυτοί χρησιμοποίησαν μηχανή μεγάλου κυβισμού για να μεταφέρουν τη βόμβα και να διαφύγουν από το σημείο. Ο συνεπιβάτης έχει καταγραφεί να αποβιβάζεται, να βάζει τον μηχανισμό μπροστά στην κάβα και να ανάβει το φυτίλι.

Τα στελέχη της Ασφάλειας θεωρούν ότι οι δύο ενέργειες σχετίζονται μεταξύ τους και εντάσσονται στον πόλεμο ομάδων του υποκόσμου.   

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προφυλακιστέοι, Πειραιά Νέο Κόσμο -,profylakisteoi, peiraia neo kosmo -