Θεσσαλονίκη: Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ. για το ντέρμπι μεταξύ Αρη-ΠΑΟΚ που θα κρίνει το πρωτάθλημα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Στους ρυθμούς του μεγάλου ποδοσφαιρικού ντέρμπι μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ την Κυριακή (19/5), που θα κρίνει και τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας ζει η Θεσσαλονίκη.

Οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και κάθε είδους πιθανές πορείες έχουν απαγορευτεί με απόφαση

του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Ανακοινώνεται ότι με απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης απαγορεύεται η πραγματοποίηση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων και κάθε είδους πιθανών πορειών από την 08:00 ώρα της 19/05/2024 έως την 20:00 ώρα της 19/05/2024 στις κάτωθι περιοχές:

-Στην ευρύτερη περιοχή πέριξ του ξενοδοχείου διαμονής της αθλητικής αποστολής της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ και συγκεκριμένα στο παραλιακό μέτωπο, από τον Κήπο του Απογευματινού Ήλιου (ύψος οδού Βασιλείου Χατζή) έως το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής (ύψος οδού Παρασκευοπούλου), συμπεριλαμβανομένων των δύο πάρκων, του πλακόστρωτου και του συνόλου του παραλιακού μετώπου μεταξύ των δύο Πάρκων, στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου από το ύψος της οδού Βασιλείου Χατζή έως το ύψος της οδού Παρασκευοπούλου, στο Πάρκο έμπροσθεν του ξενοδοχείου, που περικλείεται από τις οδούς Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παρασκευοπούλου, Αλ. Μιχαηλίδη, Φιλοποίμενος, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των οδών του δρομολογίου κίνησης της αποστολής έως το Στάδιο ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ (γήπεδο Χαριλάου), ήτοι Λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου – Μαρτίου – Δελφών – Γρηγορίου Ε΄- Λαρίσης – Ξυγγόπουλου – Ματθαίου, καθώς και κάθε έτερης ενδεχόμενης διαδρομής λόγω ανακύπτουσας έκτακτης ανάγκης.

-Στην ευρύτερη περιοχή πέριξ του ξενοδοχείου διαμονής της αθλητικής αποστολής της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΑΡΗ και συγκριμένα στο κομμάτι που οριοθετείται από τις ακόλουθες οδούς: Καλοχωρίου και 26ης Οκτωβρίου (ρεύμα ανατολικά και ρεύμα δυτικά) από το ύψος της οδού Καλοχωρίου έως το ύψος της οδού Λητούς, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή των οδών του δρομολογίου κίνησης της αποστολής έως το Στάδιο ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ (γήπεδο Χαριλάου), ήτοι 26ης Οκτωβρίου-κυκλικός κόμβος του ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – παράδρομος της Α/Δ Πειραιώς Αθηνών Θεσσαλονίκης Ευζώνων – Α/Δ Πειραιώς Αθηνών Θεσσαλονίκης Ευζώνων – Κυκλικός Κόμβος Λαχαναγοράς (Κ16) – Εσωτερική Περιφερειακή Θεσσαλονίκης, Α/Δ Θεσσαλονίκης-Ν.Μουδανίων – Κ. Καραμανλή – Γρηγορίου Ε΄ – Λαρίσης, Ξυγγόπουλου – Ματθαίου- Αλ. Παπαναστασίου, καθώς και κάθε έτερης ενδεχόμενης διαδρομής λόγω ανακύπτουσας έκτακτης ανάγκης (άρθρο 7 Ν.4703/2020 & άρθρο 8 π.δ/τος 73/2020), καθώς, δεδομένων των παραγόντων και των λοιπών περιστάσεων που συνθέτουν τη συγκεκριμένη περίπτωση, από την πραγματοποίηση των εν λόγω συναθροίσεων – πορειών α) επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας, της ιδιοκτησίας και της πολιτειακής εξουσίας και β) απειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της λειτουργίας των υποδομών και κοινωφελών εγκαταστάσεων στις συγκεκριμένες περιοχές».

Διμοιρίες ΜΑΤ από όλη τη Βόρεια Ελλάδα 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ΕΛ.ΑΣ. θέλει να αποφευχθούν επίσης οι μεμονωμένες συναντήσεις, τύπου οπαδικών ραντεβού και γι’ αυτό τον λόγο οι δυνάμεις της θα είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Οι διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι ενισχυμένες καθώς έρχονται απ’ όλους τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας, επιστρατεύονται μεταξύ άλλων ομάδες δικυκλιστών, ΟΠΚΕ, στους δρόμο θα βρίσκεται η «αύρα», το όχημα εκτόξευσης νερού ενώ drones θα επιτηρούν από αέρος διάφορα σημεία, που θα βρίσκονται οπαδοί και των δύο ομάδων.

Στο γήπεδο θα βρίσκεται εισαγγελέας, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού ενώ εισαγγελικές Αρχές θα παρακολουθούν την εξέλιξη των γεγονότων και αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα θα βρίσκονται σε συντονισμό με τους επικεφαλείς της Αστυνομίας.

Η μεγάλη προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι να μη συναντηθούν καθόλου οι οπαδοί των δύο ομάδων πριν ή μετά το ντέρμπι και γι’ αυτό τον λόγο θα εξετάσει ακόμα και το ενδεχόμενο μετά τη λήξη του αγώνα να κρίνει αν θα επιτρέψει την κυκλοφορία οχημάτων προς το κέντρο της πόλης. Το πιο κρίσιμο διάστημα θεωρείται η 1,5 ώρα μετά τη λήξη του αγώνα καθώς δε θα μπορούν να συντονίσουν όλους τους οπαδούς, που θα φεύγουν από το γήπεδο.

Στόχος όλων των εμπλεκομένων είναι να ζήσει η Θεσσαλονίκη μία γιορτινή μέρα ποδοσφαίρου και να επικρατήσει σύνεση και ψυχραιμία σε όλους τους οπαδούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑΡέντη - Δολοφονία Λυγγερίδη: Παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας δήλωσαν οι γονείς τουΘεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 50χρονος για τη εν ψυχρώ δολοφονία το Μ.ΣάββατοΚυκλοφοριακό «έμφραγμα» σε κέντρο - νότια προάστια την Κυριακή λόγω Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου
Keywords
Τυχαία Θέματα