Κορονοϊός: 226 νέοι θάνατοι στο Μεξικό – Ξεπέρασαν τους 57.500 οι νεκροί στην Ινδία

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ενημέρωσε την Κυριακή (23/08) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν άλλοι 226 θάνατοι ασθενών εξαιτίας του COVID-19 και επιβεβαιώθηκαν 3.948 περιπτώσεις μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα που καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό στην υφήλιο – πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία – έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 60.480 νεκρούς επί συνόλου 560.164 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

#RT @CulturaColectiv:

RT @CCNews__: #ÚLTIMAHORA En medio de fiestas clandestinas y reuniones, México registra 60,480 muertos por coronavirus. https://t.co/E5D3Mp3nlC

— Otro Loco Roto ❁ (@Otrolocoroto) August 24, 2020


Την 4η Ιουνίου, ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ, ο οποίος έχει επιφορτιστεί να συντονίζει τις προσπάθειες αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, μιλούσε για «πολύ καταστροφικό σενάριο» εάν οι νεκροί έφθαναν τους 60.000. Το όριο αυτό ξεπεράστηκε το Σάββατο.

Ο Λόπες – Γκατέλ έχει αναγνωρίσει επανειλημμένα πως ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στη χώρα μάλλον στην πραγματικότητα είναι πολύ υψηλότερος από τις περιπτώσεις που έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις.

Brasil, Perú, México… Así comienza la semana del 24 de agosto en los diez países latinoamericanos más afectados por el coronavirus, según cifras de la Universidad Johns Hopkins. https://t.co/ERcXIGiu89

Class 98.7FM Noticias (@Class987FM) August 24, 2020


Ειδικοί εκφράζουν επίσης πολλές αμφιβολίες για τον επίσημο απολογισμό, με δεδομένο το ότι γίνονται πολύ λίγα τεστ. Κατά υπολογισμούς του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μεταξύ μιας ομάδας 15 χωρών της Λατινικής Αμερικής, το Μεξικό είναι η χώρα που κάνει τα λιγότερα τεστ, 7,96 ανά 100.000 κατοίκους. Εξ ου το ποσοστό θετικών αποτελεσμάτων είναι πολύ υψηλό, αφού τεστ γίνονται μόνο στους σοβαρά ασθενείς: ανέρχεται σε περίπου μία στις δύο περιπτώσεις.

Το πρώτο κρούσμα μόλυνσης εντοπίστηκε στο Μεξικό την 28η Φεβρουαρίου. Την 23η Μαρτίου η κυβέρνηση του κεντροαριστερού προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ ανακοίνωνε περιοριστικά μέτρα, αλλά πρακτικά χωρίς κυρώσεις σε περιπτώσεις παραβίασής τους, ενώ οι βασικές οικονομικές δραστηριότητες δεν επηρεάστηκαν.

India’s use of less accurate coronavirus tests raise concerns @AJENews https://t.co/TsPpR8d5XS

— Stephanie Dennis (@3beesbuzz) August 24, 2020

Την ίδια ώρα, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα (24/08) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 836 θανάτους εξαιτίας του COVID-19 και 61.408 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη γιγαντιαία χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας έφθασε ως αυτό το στάδιο τους 57.542 νεκρούς επί συνόλου 3.106.348 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το υπουργείο.

Κατά τα επίσημα στοιχεία, στην Ινδία τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται σε 710.771, μολονότι σχεδόν 2,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχει κριθεί ότι αποθεραπεύτηκαν και έχουν λάβει εξιτήρια από νοσοκομεία.

India has been using COVID SCAM narrative little differently. I am sure if anyone in the same situation would try to escape. Coronavirus: Lies, Damned Lies, Covid-19 Statistics, And A Wrecked Economyhttps://t.co/UUMAFRMyls

— TZ1996 (@hkarmali) August 24, 2020

Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στη Σεούλ

Οι αρχές της Σεούλ κατέστησαν σήμερα υποχρεωτική τη χρήση μάσκας τόσο στους εσωτερικούς όσο και τους εξωτερικούς χώρους για πρώτη φορά, καθώς η Νότια Κορέα αντιμετωπίζει ένα νέο κύμα κορονοϊού το οποίο έχει το επίκεντρό του κυρίως στην πυκνοκατοικημένη μητροπολιτική περιοχή.

Τον Μάιο οι αρχές της Σεούλ είχαν ανακοινώσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τα ταξί, αλλά η πρόσφατη ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων της covid-19 προκαλεί ανησυχία στις υγειονομικές αρχές ότι θα πρέπει να επιβάλλουν το υψηλότερο επίπεδο μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Αν αποτύχουμε να επιπεδοποιήσουμε την καμπύλη αυτή την εβδομάδα, πιστεύουμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια πολύ σημαντική κρίση, ότι ο ιός θα εξαπλωθεί σε όλη τη χώρα», προειδοποίησε ο Γιουν Τάε-χ0 αξιωματούχος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Υγείας.

Το Κορεατικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανακοίνωσε τα μεσάνυχτα της Κυριακή (23/08) 266 νέα κρούσματα κορονοϊού, μείωση σε σχέση με τα 397 την προηγουμένη. Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων παραμένει, ωστόσο, τριψήφιος εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα.

Συνολικά στη Νότια Κορέα έχουν αναφερθεί 17.665 κρούσματα covid-19 και 309 θάνατοι.

Seoul mandates face masks as South Korea battles spike in coronavirus https://t.co/LIYOzF05Ps There’s a reason why South Korea, with extensive testing and aggressive contact-tracing and now a mask mandate, has only 309 Covid deaths

— Patrick Cronin (@PMCroninHudson) August 24, 2020


Η Νότια Κορέα έχει δεχθεί επαίνους για τον τρόπο που αντιμετώπισε το πρώτο κύμα της επιδημίας χάρη σε μια εκτεταμένη εκστρατεία τεστ και ιχνηλάτησης, όμως ο Γιουν τόνισε ότι οι αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν πώς μολύνθηκε περίπου το 20% των νέων κρουσμάτων, γεγονός που εγείρει ανησυχίες για τους λεγόμενους σιωπηλούς μεταδότες.

Ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν να βγαίνουν από το σπίτι τους και να το κάνουν μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.

Η νοτιοκορεατική κυβέρνηση έχει επίσης επεκτείνει τους περιορισμούς που ίσχυαν στη Σεούλ και σε άλλες περιοχές της χώρας, απαγορεύοντας τις λειτουργίες στις εκκλησίες με παρουσία πιστών και κλείνοντας μπαρ, νυχτερινά κέντρα και ίντερνετ καφέ, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού παρουσιάζει αύξηση και στις 17 επαρχίες της χώρας.

Μάλιστα αν δεν περιοριστεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο περαιτέρω αυστηροποίησης των μέτρων, με κλείσιμο των σχολείων και των επιχειρήσεων.

Temas de la conferencia sobre el coronavirus en México del 23 de agosto – Milenio https://t.co/XgJFzVivVp

— Denuncia Tabasqueña (@quejastabasco) August 24, 2020

López Obrador afirma que pese a los más de 60.000 fallecidos, la pandemia “va cediendo” en #México https://t.co/CL9KYKtqUc #Coronavirus

— Americaeconomica.com (@Americaeco) August 24, 2020

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP, Xinhua

Keywords
Τυχαία Θέματα