Οι 4 μύθοι για τον αυνανισμό και... χρήσιμες αλήθειες

Ο αυνανισμός δεν είναι ντροπή ωστόσο αρκετοί άνθρωποι νιώθουν ντροπή για αυτή την πράξη.

Αυτό μπορεί να οφείλεται στην κριτική που δέχτηκαν όταν ήταν παιδιά από τους γονείς τους όταν άρχισαν να εξερευνούν το σώμα τους με αποτέλεσμα να νιώθουν ένοχοι για αυτό. Οι μύθοι που υπάρχουν γύρω από τον αυνανισμό γενικά είναι αρκετοί, όπως γράφει και το News4Health.gr

Πάμε να τους απομυθοποιήσουμε με τη βοήθεια σεξολόγου.

Μύθος #1: Αν αυνανίζεσαι σημαίνει

ότι δεν είσαι ικανοποιημένος στον γάμο σου

Ο αυνανισμός είναι κάτι φυσιολογικό σε όλες τις ηλικίες. Πολλές γυναίκες νομίζουν ότι όταν ο σύντροφός τους αυνανίζεται δεν είναι αρκετά σέξι και ότι δεν είναι ικανοποιημένοι μαζί τους. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τη σχέση τους με τη σύντροφό τους εξηγεί η σεξολόγος, Laurie Watson σε κειμενό της στο psychologytoday.com. Η αλήθεια είναι ότι απλώς είναι ο πιο γρήγορος και ενδεχομένως εύκολος τρόπος για να φτάσεις σε οργασμό.

Αρκετές γυναίκες μπορεί να φτάνουν σε οργασμό από μόνες τους μέσα σε δύο λεπτά και όταν βρίσκονται με τον σύντροφό τους να χρειάζονται 45 λεπτά. Όταν ένα ζευγάρι κάνει σεξ δεν είναι απαραίτητο ότι θα καταλήξουν και οι δύο σε εκσπερμάτιση καθώς πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες πιέσεις, και να βρεθεί ο κατάλληλος ρυθμός να ολοκληρώσουν. Ο αυνανισμός ωστόσο μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το σημείο να ολοκληρωθεί η ερωτική πράξη.

Μύθος #2: Αν είσαι σε μια ώριμη σχέση δεν χρειάζεται να αυνανίζεσαι

Οι περισσότεροι άνθρωποι αυνανίζονται καθ'όλη τη διάρκεια της ζωής τους.Υπάρχουν υπερηχοτομογραφήματα μωρών που το κάνουν στη μήτρα και αναφορές ανθρώπων που το κάνουν σε μεγάλη ηλικία. Όταν πια φτάσουν σε ένα επίπεδο ωριμότητας ή όταν πια φτάσουμε στην εφηβεία μπορούμε να κατανοήσουμε πόσο σημαντικό είναι να μοιραζόμαστε τα σεξουαλικά μας συναισθήματα με κάποιον άλλον.

Παρόλα αυτά κάποιες φορές που ένας άνθρωπος μπορεί να θέλει την ιδιωτικότητά του και όχι απαραίτητα μια ερωτική επαφή. Ο αυνανισμός βοηθά και στην ανακούφιση του στρες. Σε κάποιες περιπτώσεις, οι ανθρωποι το κάνουν για να κοντρολάρουν τις διαφορές τους με τον σύντροφό τους ή απλά επειδή νιώθουν όμορφα.

Επίσης, ο αυνανισμός σε βοηθά να μάθεις το σώμα σου. Τα περισσότερα αγόρια αρχίζουν να ολοκληρώνουν στην εφηβεία μετά τα πρώτα υγρά όνειρα και περίπου το 75% των μικρών κοριτσιών έχουν οργασμό μέσω του αυνανισμού. Όσες γυναίκες δεν ολοκληρώνουν κατά την σεξουαλική συνομιλία και γενικά αντιμετωπίζουν προβλήματα οι σεξολόγοι συνιστούν να αυνανίζονται και γενικά να ανακαλύψουν το σώμα τους χωρίς να υπάρχει πίεση να ευχαριστήσουν έναν σύντροφο.

Μύθος #3 αλλά με αληθινά στοιχεία: Αν αυνανίζεσαι μετά θα προτιμάς αυτή τη διαδικασία παρά το σεξ με σύντροφο

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν ότι παρόλο που απολαμβάνουν τον αυνανισμό δεν τους αποτρέπει από την επιθυμία να ενωθούν με έναν σύντροφο και να νιώσουν την βαθιά ολοκλήρωση σύμφωνα με όσα αναφέρει η σεξολόγος Laurie Watson.

Μύθος #4: Τα παιδιά που αυνανίζονται κινδυνεύουν να σεξουαλικοποιηθούν νωρίς

Όλα τα παιδιά ανακαλύπτουν τα σώματά τους. Αυτό που είναι αναγκαίο είναι να μάθουν τα παιδιά ότι ο αυνανισμός είναι κάτι που πρέπει να κάνουν ιδιωτικά, μόνα τους και ότι πρέπει να νιώθουν όμορφα. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν οι γονείς είναι ενημερωμένοι σωστά το παιδί σίγουρα λαμβάνει λιγότερα ρίσκα στην εφηβεία σε ότι αφορά τις σεξουαλικές του επιλογές.

Επίσης, οι γονείς καλό θα είναι να έχουν κατά νου ότι όταν ο αυνανισμός είναι πάρα πολύ συχνός μπορεί το παιδί να είναι αγχωμένο, παραμελημένο ή στρεσαρισμένο.

Σε γενικές γραμμές ο αυνανισμός ξεκινά στην παιδική ηλικία και είναι μέρος της ενήλικης ζωής του ακόμα και αν έχουν μια καλή και υγιή ικανοποιητική σεξουαλική σχέση με έναν σύντροφο. Ακόμα και αν ακούγεται ντροπιαστικό να το παραδεχτεί κανείς, όλοι το κάνουν και είναι μέρος της σεξουαλικής μας ευζωίας.

#ΑΥΝΑΝΙΣΜΟΣ
Keywords
Τυχαία Θέματα