Ένα βήμα πριν τη διάσωση η Blue Air: Βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με επενδυτές

Μάλλον αισιόδοξα θα “κλείσει” ο Οκτώβριος για την Blue Air, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η αεροπορική εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες με επενδυτές.

Επιμέλεια: Βάσω Βεγιάζη

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα “Ziarul Financiar”, οι συνομιλίες με τους επενδυτές εξελίσσονται ομαλά και έχουν ήδη «αποδεχτεί όλους τους όρους».

Η τελική απάντηση από τις ρουμανικές Αρχές αναμένεται ακόμη,

σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Blue Air, ωστόσο χωρίς να εξηγείται λεπτομερώς σε τι ακριβώς πρέπει να δώσει την συγκατάθεσή του το κράτος.

Να σημειωθεί ότι, η Blue Air έχει λάβει οικονομική ενίσχυση 60 εκατ. ευρώ από την Eximbank, με κρατικές εγγυήσεις, και το δάνειο αποπληρώνεται επί του παρόντος από την ρουμανική κυβέρνηση.

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, «οποιαδήποτε συμφωνία με επενδυτή που δεν περιλαμβάνει την πλήρη αποπληρωμή του δανείου είναι απίθανο να λάβει την έγκριση του κράτους – που απαιτείται, δεδομένου ότι το 75% των μετοχών της εταιρείας χρησιμοποιήθηκε ως εγγύηση».

Από την πλευρά της αεροπορικής τηρείται σιγήν ιχθύος για το όνομα των επενδυτών, έως ότου -όπου επισήμαναν- ολοκληρωθούν και επίσημα οι συζητήσεις.

«Όσον αφορά τους μετόχους της Blue Air Aviation, έχουν αποδεχθεί απολύτως όλους τους όρους και αυτή τη στιγμή περιμένουν την τελική απάντηση των ρουμανικών Αρχών», κατέληξαν οι εκπρόσωποι της αεροπορικής.

The post Ένα βήμα πριν τη διάσωση η Blue Air: Βρίσκεται σε προχωρημένες επαφές με επενδυτές appeared first on Metaforespress.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα