Ξεκινά του Παγκόσμιο της Ρωσίας – Για ένα μήνα ο πλανήτης βλέπει ποδόσφαιρο

Στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης δίνεται το εναρκτήριο λάκτισμα του 21ου ποδοσφαιρικού μουντιάλ. Στη Ρωσία θα συναντηθούν οι κατά τεκμήριο 32 καλύτερες ομάδες του κόσμου και μετά από 64 αγώνες, σε ένα μηνα θα αναδειχθεί ο πρωταθλητής. Στην πρεμιέρα θα αγωνιστεί η Ρωσία με τη Σαουδική Αραβία (18:00, ΕΡΤ1)

Η φετινή διοργάνωση έχει αρκετές πρωτιές καθώς για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην… ανατολική πλευρά της Ευρώπης, αλλά και σε… δύο ηπείρους καθώς το Σότσι

και το Εκατερίνεμπουργκ, δύο από τις συνολικά 11 πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες είναι στην… ασιατική πλευρά της Ρωσίας.

«Καλωσορίζω τις καλύτερες ομάδες του κόσμου και τους φιλάθλους απ’ όλο τον πλανήτ. Ελπίζω ότι όλοι μαζί θα χαρούμε σπουδαίους αγώνες και όλοι όσοι έρθουν στη Ρωσία θα αντιληφθούν τη ξεχωριστή κουλτούρα μας, τη μοναδική ιστορία μας, μαζί με τους φιλόξενους, ειλικρινείς και φιλικούς συμπατριώτες μου», είπε μεταξύ άλλων στο τηλεοπτικό του μήνυμα λίγο πριν από την σέντρα του Μουντιάλ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν

Ο Πούτιν θέλει να αποδείξει σε όλο τον κόσμο ότι η Ρωσία μπορεί να φέρει εις πέρας τέτοιες «ειδικές αποστολές», ότι η πατρίδα του είναι μια φιλόξενη αλλά και ασφαλής χώρα και γενικά να παρουσιάσει μια διαφορετική εικόνα απ’ αυτή που υπάρχει στην πλειοψηφία της κοινής γνώμης.

Η διοργάνωση έχει χαρακτηριστεί από τους ειδικούς ως πιο ακριβή όλων των εποχών καθώς σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung to συνολικό κόστος της έχει εκτοξευθεί στα 16 δισ. ευρώ (ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν λιγότερα από τα μισά).

Η τελετή έναρξης, θα ξεκινήσει στις 17:30 και θα έχει ως πρωταγωνιστές τον Βρετανό τραγουδιστή Ρόμπι Γουίλιαμς με την Ρωσίδα σοπράνο Αΐντα Γκαριφούλινα, ενώ στο πλευρό τους θα είναι και ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ρονάλντο.

Keywords
Τυχαία Θέματα