Υποστήριξη της λειτουργίας passkey για όλους τους λογαριασμούς προσφέρει πλέον η Microsoft

15:16 3/5/2024 - Πηγή: Insomnia

Δέκα χρόνια συμπληρώνει η προσπάθεια του τεχνολογικού κολοσσού να δημιουργήσει ένα περιβάλλον απαλλαγμένο από την ανάγκη απομνημόνευσης των κωδικών πρόσβασης.

Η Microsoft ενεργοποιεί πλήρως την υποστήριξη της λειτουργίας passkey για όλους τους καταναλωτικούς λογαριασμούς από την περασμένη Πέμπτη. Μετά την εφαρμογή της δυνατότητας αυτής στα Windows 11 τον περασμένο χρόνο, οι κάτοχοι λογαριασμών Microsoft

μπορούν πλέον να δημιουργούν passkey είτε σε περιβάλλον Windows, είτε Android ή και iOS. Έτσι, μπορεί κανείς να συνδεθεί άκοπα με το λογαριασμό του στη Microsoft χωρίς να χρειάζεται να πληκτρολογεί κωδικό πρόσβασης κάθε φορά.

Passkey μπορεί να δημιουργήσει κανείς από το λογαριασμό Microsoft και επιλέγοντας το πρόσωπό του, το δακτυλικό του αποτύπωμα, αριθμό PIN ή κλειδί ασφαλείας για να χρησιμοποιήσει μια συσκευή ώστε να συνδεθεί μέσω passkey.

Η ενσωμάτωση της λειτουργίας passkey συνιστά ορόσημο στην προσπάθεια της Microsoft να διαμορφώσει ένα μέλλον χωρίς κωδικούς πρόσβασης. Η Microsoft παρουσίασε για πρώτη φορά το Windows Hello με τα Windows 10, το 2015, προσφέροντας τη δυνατότητα σύνδεσης στον υπολογιστή με αναγνώριση προσώπου, δακτυλικού αποτυπώματος ή μέσω κωδικού PIN. Στη συνέχεια η Microsoft άρχισε να υποστηρίζει τα κλειδιά ασφαλείας FIDO, τον Απρίλιο του 2018, πριν προσθέσει μιας επιλογή πλήρως απαλλαγμένη από την εισαγωγή κωδικού για τους λογαριασμούς Microsoft το 2021.

Πλέον τα passkey έχουν υιοθετηθεί από το σύνολο της βιομηχανίας, μεταξύ άλλων από την Apple και τη Google και, προφανώς, τη Microsoft. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 400 εκατομμύρια λογαριασμοί Google έχουν χρησιμοποιήσει passkey, αριθμός που καταδεικνύει ότι συνιστούν δημοφιλή επιλογή, αντί να υποχρεώνεται ο χρήστης να πληκτρολογήσει κωδικό πρόσβασης παντού, προκειμένου να συνδέεται στις υπηρεσίες που επιλέγει.


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Keywords
Τυχαία Θέματα