David Copperfield: Κατηγορείται από 16 γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση

Ο μάγος, David Copperfield, αντιμετωπίζει κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση από 16 γυναίκες, όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τετάρτης (15/05).

Συγκεκριμένα, έρευνα της αμερικανικής έκδοσης του Guardian διαπίστωσε ότι πάνω από τα μισά από τα φερόμενα αδικήματα συνέβησαν όταν τα θύματα ήταν κάτω των 18 ετών. Κάποιες ήταν ενδεχομένως μόλις 15 ετών κατά τη στιγμή της φερόμενης σεξουαλικής παρενόχλησης, σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, με τον μάγο να στέλνει σε κάποια ανήλικα κορίτσια σημειώματα, δώρα και μπαλόνια.

Από την πλευρά του, ο 67χρονος Αμερικανός έχει αρνηθεί τις κατηγορίες εναντίον του, οι οποίες εκτείνονται από τα τέλη της δεκαετίας του 1980 έως το 2014. Ορισμένες από τις φερόμενες κακοποιήσεις περιελάμβαναν τη χορήγηση ναρκωτικών σε τρεις γυναίκες πριν από τη σεξουαλική σχέση μαζί τους, οι οποίες – όπως είπαν – δεν αισθάνονταν ικανές να συναινέσουν.

«Εγώ, δεν θα το έλεγα ποτέ αυτό σε κάποιον αν δεν πίστευα πραγματικά και ειλικρινά ότι ήμουν ναρκωμένη εκείνη τη στιγμή», δήλωσε ένα θύμα με το ψευδώνυμο «Gillian». Είπε, μάλιστα, ότι συμφώνησε να συναντήσει τον David Copperfield για ένα ποτό, το 1993, ύστερα από ένα από τα σόου του.

Ένα άλλο φερόμενο ως θύμα είπε ότι γνώρισε τον μάγο σε ένα από τα σόου του όταν ήταν 15 ετών. Πλησίασε εκείνη και τη μητέρα της στο πάρκινγκ αφού εμφανίστηκε στη σκηνή μαζί του σε μια παράσταση στη Σαβάνα της Τζόρτζια. Πήρε τον αριθμό του τηλεφώνου της, όπως ανέφερε, και της έδωσε μία επαγγελματική κάρτα του με την υπόσχεση ότι θα την πήγαινε για δείπνο όταν θα γινόταν 18 ετών. Κάποια στιγμή, είπε η γυναίκα, της έστειλε ένα σημείωμα στο οποίο της υποσχόταν ότι «θα επιστρέψει σε δύο χρόνια». Ο μάγος συχνά της τηλεφωνούσε στο σπίτι και η μητέρα της έπρεπε να την ξυπνήσει για να συνομιλήσει μαζί του.

Αφού έγινε 18 ετών, η γυναίκα είπε ότι ο David Copperfield έκανε σεξ μαζί της. Ήταν η πρώτη της φορά, όπως ανέφερε. «Ήμουν μια νεαρή μαθήτρια ξεμυαλισμένη με έναν άνδρα που ήταν διάσημος και νομίζω ότι το χρησιμοποίησε προς όφελός του», δήλωσε στον «Guardian» η ίδια, προσθέτοντας: «Γιατί θα συνέχιζε να με προσεγγίζει όλα αυτά τα χρόνια, αν δεν σχεδίαζε να μου την πέσει μόλις γινόμουν 18;».

Σε τέσσερις περιπτώσεις, οι γυναίκες δήλωσαν ότι ο μάγος τις χούφτωσε ή τις ανάγκασε να τον αγγίξουν με σεξουαλικό τρόπο κατά τη διάρκεια ζωντανών παραστάσεων στη σκηνή. Οι δικηγόροι του, πάντως, δήλωσαν στον «Guardian» ότι οι ισχυρισμοί ήταν «όχι μόνο εντελώς ψευδείς αλλά και εντελώς απίθανοι».

Ο «Guardian» δήλωσε ότι πήρε συνεντεύξεις από πάνω από 100 άτομα στο πλαίσιο της έρευνάς του, ενώ εξέτασε επίσης αστυνομικά και δικαστικά αρχεία. Μάλιστα, ο μάγος φέρεται να είπε σε ορισμένα από τα φερόμενα ως θύματα ότι θα μπορούσε να προωθήσει την καριέρα τους στο μόντελινγκ ή στη showbiz και προσπάθησε να παραμείνει σε επαφή με αυτά και τους γονείς τους μετά τα περιστατικά.

Ακόμα, πρώην υπάλληλοι του κ. Copperfield μίλησαν, επίσης, στον «Guardian», εξηγώντας πώς τους ζητούσε να προσεγγίσουν νεαρές γυναίκες που ήθελε να γνωρίσει. «Πάντα υπήρχαν γυναίκες που πηγαινοέρχονταν», ανέφερε ένας πρώην βοηθός του David Copperfield και τόνισε: «Ποτέ δεν είδα κάποια να έρχεται που δεν ήθελε να έρθει, αλλά ένιωθα ότι η δυναμική της εξουσίας ήταν λανθασμένη. Σαν να επρόκειτο για πολύ νεαρές γυναίκες». Μια άλλη, η οποία εργαζόταν για τον David Copperfield κατά τη δεκαετία του 2000, εξήγησε ότι άρχισε να παρεμβαίνει σε καταστάσεις όπου ένιωθε ότι τα κορίτσια μπορεί να ήταν ανήλικα.

Ορισμένες από τις καταγγελλόμενες κακοποιήσεις συνέβησαν στο καζίνο MGM Grand στο Λας Βέγκας, όπου ο David Copperfield εμφανιζόταν για πολλά χρόνια. Ένα φερόμενο ως θύμα δήλωσε ότι, τον Ιανουάριο του 2014, τον κατήγγειλε ότι της έσφιγγε το στήθος ενώ βρισκόταν στη σκηνή, αλλά υποστήριξε ότι ο ισχυρισμός της δεν ελήφθη ποτέ σοβαρά υπόψη. Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λας Βέγκας ανέφερε, από την πλευρά της, ότι έκλεισε την υπόθεση λόγω «ανεπαρκών στοιχείων».

Η αναφορά του David Copperfield με τον Jeffrey Epstein

Πάντως, ο David Copperfield αναφέρθηκε έξι φορές σε έγγραφα που σχετίζονται με τον εκλιπόντα Jeffrey Epstein τον Ιανουάριο. Σε μία κατάθεση, η Johanna Sjoberg, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο πρίγκιπας Άντριου, ο δούκας της Υόρκης, άγγιξε το στήθος της το 2001 στο αρχοντικό του Jeffrey Epstein στο Μανχάταν, δήλωσε ότι ο David Copperfield είχε δείπνο με τον Jeffrey Epstein.

Η Johanna Sjoberg είπε ότι ο David Copperfield έκανε μαγικά κόλπα προτού τη ρωτήσει αν γνώριζε ότι «τα κορίτσια πληρώνονται για να βρουν άλλα κορίτσια». Ένας από τους βασικούς ισχυρισμούς εναντίον του Jeffrey Epstein και της πρώην συντρόφου του, Ghislaine Maxwell, ήταν ότι ορισμένα από τα κορίτσια που πλήρωνε για σεξουαλικές πράξεις, στη συνέχεια του έβρισκαν άλλα θύματα. Η Johanna Sjoberg τόνισε ότι ο David Copperfield δεν έγινε πιο συγκεκριμένος σχετικά με το τι εννοούσε.

Βέβαια, η σχέση του David Copperfield με τον Epstein έχει επισημανθεί στο παρελθόν, μεταξύ άλλων σε άρθρο των «New York Times» από το 2019, το οποίο περιέγραφε τον ρόλο της Ghislaine Maxwell στην εύρευση νεαρών κοριτσιών.

Μιλώντας στον «Guardian», οι δικηγόροι του David Copperfield δήλωσαν ότι ο Jeffrey Epstein δεν ήταν κάποιος με τον οποίο ο πελάτης τους συναναστρεφόταν συχνά. «Ο εντολέας μας δεν γνώριζε για τα φρικτά εγκλήματα του Jeffrey Epstein», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι δικηγόροι του μάγου, σημειώνοντας: «Όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, [σ.σ. ο David Copperfield] έμαθε γι’ αυτά από τον Τύπο».

ieidiseis.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα