Πάμε για χόρτα στα Κοντόπουλα Κεραμιών

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Χανίων για την τέχνη της συλλογής και αξιοποίησης των άγριων χόρτων της Κρητικής γης, αυτή την Κυριακή 7 Απριλίου οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Κοντοπούλων και Κατωχωρίου Κεραμιών συνδιοργανώνουν εκδήλωση στην οποία θα μας γνωρίσουν τα χόρτα της περιοχής με το όνομα τους, ενώ θα γίνει αναφορά για τα βρώσιμα χόρτα, για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες και την θρεπτική τους αξία ενώ με τοπικό κρασί και εδέσματα θα κλείσει η εκδήλωση στην οποία όλοι είναι

ευπρόσδεκτοι.

Ως σημείο και ώρα συνάντησης έχει καθοριστεί το Ελαιουργείο ΕΛΑΠ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ στα Κοντόπουλα στις 11.00 για την υποδοχή και έγγραφή των συμμετεχόντων στην εκδήλωση. Θα γίνει χωρισμός σε ομάδες και αναζήτηση χόρτων στην ευρύτερη περιοχή.

Σπίτια του χωριού θα ανοίξουν για τους επισκέπτες επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά το πνεύμα φιλοξενίας των κατοίκων των Κεραμειών.

Στη συνέχεια στην κεντρική πλατεία του Κατωχωρίου θα γίνει παρασκευή εδεσμάτων με βάση τα χόρτα, παρουσίαση βρώσιμων χόρτων της περιοχής και θα ακολουθήσει σχετική συζήτηση στο τραπέζι με τις τοπικές γεύσεις.

Οι δύο Σύλλογοι έχουν αφήσει το απωτύπωμα τους για τις όμορφες εκδηλώσεις τους και είμαστε βέβαιοι ότι θα συνεχίσουν την παράδοση των επιτυχημένων δράσεων και δραστηριοτήτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πάμε, Κοντόπουλα Κεραμιών,pame, kontopoula keramion