Περιφέρεια Κρήτης: Μεγάλο έργο αναβάθμισης στην παλαιά εθνική οδό απο Μάλεμε μέχρι Κολυμπάρι

Την σύμβαση με προϋπολογισμό 4,36 εκ. ευρώ για την «Αποκατάσταση και βελτίωση πλευρικών διαμορφώσεων κατά μήκος της Π.Ε.Ο. Χανίων – Κολυμβαρίου, Τμήμα Μάλεμε – Κολυμβάρι» (υποέργο 3) στο πλαίσιο του έργου «Δράσεις Αστικής Αναζωογόνησης Περιφέρειας Κρήτης» υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» και ίδιους πόρους της Περιφέρειας Κρήτης.

Στην σημερινή υπογραφή

της σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Νίκος Σκουλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, ο Γενικός Διευθυντής Υποδομών της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Αγαπάκης, ο Διευθυντής τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης, το στέλεχος της υπηρεσίας Μαρία Παπαναστασίου και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας Γιάννης Δρακάκης.

Η σύμβαση αφορά την αισθητική, λειτουργική, περιβαλλοντική, βιοκλιματική αναβάθμιση, διεύρυνση, συμπλήρωση πεζοδρομίων, ποδηλατοδρόμων, αντιμετώπιση φαινομένων χωρικής ασυνέχειας και των επιμέρους υποδομών τους, κατά μήκος της Π.Ε.Ο. Χανίων – Κολυμβαρίου στο τμήμα Mάλεμε – Κολυμβάρι , με αφετηρία ανατολικά το στρατόπεδο του Μάλεμε και με τέλος προς δυτικά το Ιατρείο μέσα στον οικισμό του Κολυμπαρίου και σε συνολικό μήκος 6.200 μέτρων.

Η μελέτη “Αποκατάσταση και Βελτίωση Πλευρικών Διαμορφώσεων, κατά μήκος της Π.Ε.Ο. Χανίων -Κολυμβαρίου – Τμήμα Mάλεμε – Κολυμβάρι” στοχεύει στην επισκευή και διαμόρφωση των πεζοδρομίων και πλευρικών διαμορφώσεων της παλαιάς εθνικής οδού με σκοπό την προστασία των ιδιοκτησιών και την ασφαλή κίνηση των πεζών. Η ανάπλαση της περιοχής θα έχει χαρακτήρα οικολογικό με σκοπό την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της περιοχής,

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ανέφερε, ότι «πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο αναμένεται να αναβαθμίσει όλη την περιοχή, μια πολύ σημαντική περιοχή για τα Χανιά. Παράλληλα, θα αναβαθμιστούν και οι παροχές προς τους πολίτες συνολικά, γιατί κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι έρχονται στην περιοχή για διακοπές».

Ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης σε δήλωση του ανέφερε: «Για πρώτη φορά «μπαίνουμε» στο χώρο του ιστορικού αεροδρομίου του Μάλεμε δημιουργώντας μια ποδηλατική περιπατητική διαδρομή η οποία παράλληλα θα αναδεικνύει και την ιστορικότητα του χώρου. Είναι πρόκριμα για την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος του Δήμου Πλατανιά για την παραχώρηση του ιστορικού αεροδρομίου του Μάλεμε. Η Περιφέρεια Κρήτης παρέλαβε τις μελέτες που εκπόνησε ο Δήμος Πλατανιά για την δημιουργία πεζοδρομίων επί της ΠΕΟ και στο τμήμα Μάλεμε-Κολυμπάρι ικανοποιώντας ένα ετών αίτημα φορέων και πολιτών».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Περιφέρεια Κρήτης, Μεγάλο, Μάλεμε, Κολυμπάρι,perifereia kritis, megalo, maleme, kolybari