Στα Χανιά την Τρίτη οι «Red Arrows» της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας – Πάρτε μια γεύση από την επίδειξη στο Παλαιό Φάληρο (φωτο)

Ένα εντυπωσιακό θέαμα πρόσφερε το ακροβατικό σμήνος «Red Arrows» της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας (RAF), στην επίδειξη που πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου (18/5) στον ουρανό του Φλοίσβου, στο Παλαιού Φαλήρου.

Με τους θεαματικούς ελιγμούς τους, οι πιλότοι της ομάδας ενθουσίασαν τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή προκειμένου να παρακολουθήσουν την επίδειξη, η οποία ξεκίνησε περίπου στις 12:00.

Τα αεροπλάνα της RAF «έσκισαν» τον ουρανό της Αττικής και σχημάτισαν εικόνες συγχρονίζοντας τα χρώματα της Μεγάλης Βρετανίας

αφήνοντας άπαντες άφωνους.

Το σόου με εννέα αεροσκάφη περιλαμβάνει ελιγμούς που δεν έχουν γίνει ξανά εδώ και πολύ καιρό στο πλαίσιο επίδειξης των Red Arrows, η οποία αλλάζει κάθε χρόνο.

Τι είναι τα «Red Arrows»

Τα «Red Arrows» πρόκειται για μια από τις κορυφαίες ομάδες ακροβατικών επιδείξεων στον κόσμο με ακροβατικά από αεροσκάφη Hawk.

Πρόκειται για ένα νέο σόου με εννέα αεροσκάφη το οποίο περιλαμβάνει ελιγμούς που δεν έχουν ξανά γίνει εδώ και πολύ καιρό στο πλαίσιο επίδειξης των «Red Arrows», η οποία αλλάζει κάθε χρόνο.

Τα «Red Arrows» σχηματίστηκαν το 1964, ως συγχώνευση προηγούμενων ομάδων της RAF

Ο Μοίραρχος Jon Bond, ο αρχηγός της ομάδας που πέταξε ως Red 1 για πρώτη φορά φέτος, δήλωσε πριν την εκδήλωση: «Ολόκληρη η Αεραθλητική Ομάδα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας έχει επικεντρωθεί στον εορτασμό των 60 χρόνων επίδειξης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – εκτελώντας τον σχηματισμό Diamond Nine, σήμα κατατεθέν των Red Arrows».

Τα «Red Arrows» σχηματίστηκαν το 1964, ως συγχώνευση προηγούμενων ομάδων της RAF, με την πρώτη δημόσια εμφάνιση στο Little Rissington τον Μάιο του 1965, που προανήγγειλε την εναρκτήρια περίοδο επίδειξης.

Έκτοτε, έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν 5.000 παραστάσεις σε 57 χώρες, μπροστά σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους από εκθέσεις χωρών και μεγάλες αεροπορικές επιδείξεις μέχρι διεθνή γεγονότα και κρατικές εκδηλώσεις.

Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες ομάδες ακροβατικών επιδείξεων στον κόσμο με ακροβατικά από αεροσκάφη Hawk.

Το σόου με εννέα αεροσκάφη περιλαμβάνει ελιγμούς που δεν έχουν γίνει ξανά εδώ και πολύ καιρό στο πλαίσιο επίδειξης των Red Arrows, η οποία αλλάζει κάθε χρόνο.

Όπως κάθε χρόνο οι γνωστοί λάτρες της αεροπορικής ιδέας, οι φίλοι της 11 Aviation καλύπτουν τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Red Arrows, στο πλαίσιο της άσκησης Springhawk («Εαρινός Ιέραξ»), δηλαδή της εκπαίδευσης πριν την έναρξη της φετινής περιόδου αεροπορικών επιδείξεων, που ολοκληρώνεται στις 17 Μαΐου, την προηγουμένη της επίδειξης στον Φλοίσβο. Σημειώνεται ότι το σμήνος αφίχθη στην αεροπορική βάση της Τανάγρας στις 26 Απριλίου 2024 από την Κροατία όπου είχε μεταβεί στις 11 Απριλίου 2024.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα βρετανικά «Κόκκινα Βέλη» (Red Arrows) πετούν στους ελληνικούς αιθέρες, αφού στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει τόσο στην Athens Flying Week στην Τανάγρα, ενώ τα«Red Arrows» ακόμα έχουν τιμήσει επετείους μαχών όπου τα βρετανικά και τα ελληνικά στρατεύατα πολέμησαν μαζί κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

in.gr – protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χανιά, Τρίτη, Red Arrows, Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας – Πάρτε, Παλαιό Φάληρο,chania, triti, Red Arrows, vretanikis vasilikis aeroporias – parte, palaio faliro