Volton: Εισέρχεται σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία - Τι δήλωσε ο Managing Director Διον. Τσίτος

Οι εταιρείες ενέργειας επιλέγουν να κάνουν κινήσεις σε άλλες αγορές με στόχο τη διαφοροποίηση των εσόδων τους, ανέφερε ο κ. Τσίτος.

Στην τελική ευθεία να εισέλθει σε κινητή και σταθερή τηλεφωνία, βρίσκεται η Volton, σύμφωνα με δηλώσεις του Managing Director της εταιρείας Διονύση Τσίτου στο Φόρουμ των Δελφών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά,«σκοπεύουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς να μπούμε στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας και το FTTH», προσθέτοντας πως οι εταιρείες ενέργειας επιλέγουν να κάνουν κινήσεις σε άλλες αγορές με στόχο τη διαφοροποίηση των εσόδων τους.

Αρχικά, η Volton είχε ανακοινώσει πως θα επεκταθεί στην κινητή τηλεφωνία. Ωστόσο, η ενεργειακή εταιρεία βρίσκεται και σε επαφές με τους παρόχους χονδρικής για να μπορέσει να προσφέρει και υπηρεσίες σταθερής και ίντερνετ.

Η Volton αναμένεται να αναπτύξει ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο με την παροχή καινοτόμων συνδυαστικών υπηρεσιών ενέργειας και τηλεπικοινωνιών (κινητή, σταθερή τηλεφωνία & internet συμπεριλαμβανομένου και του 5G) με ιδιαίτερα ανταγωνιστικά τιμολόγια, που θα συνδυάζονται με τις συνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος.

Αναμένεται να αποσαφηνιστούν οι κινήσεις του νέου παρόχου στις τηλεπικοινωνίες, καθώς η αγορά βρίσκεται σε περίοδο ανακατατάξεων των πολιτικών στις τιμές έχοντας περιορίσει τα περιθώρια ελιγμών για τους νέους παίκτες.

H Volton και η Vodafone Ελλάδος έπειτα από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις είχαν καταλήξει το 2022 σε εμπορική συμφωνία για τη δραστηριοποίηση της Volton στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας ως εικονικού παρόχου (Mobile Virtual Network Operator – MVNO).

Υπενθυμίζεται ότι ο Διονύσης Τσίτος είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο Business News Magazine όπου είχε αναφερθεί στις σημαντικές επενδυτικές κινήσεις που έχει δρομολογήσει η Volton προαναγγέλοντας την είσοδο της στο χώρο των τηλεπικοινωνιών .

Για την είσοδο της Volton στην αγορά της κινητής είχε χρειαστεί να παρέμβει δύο φορές η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, καθώς δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει μια συμφωνία με κανέναν από τους τρεις παρόχους για συνεργασία.

Keywords
Αναζητήσεις
volton-eiserchetai-se-kiniti-kai-statheri-tilefonia---ti-dilose-o-managing-director-dion-tsitos.htm
Τυχαία Θέματα