Wolt Consumer Report 2023: Τα καταστήματα καφέ η δημοφιλέστερη επιλογή στη Wolt

Οι συνήθειες και οι επιλογές των Ελλήνων καταναλωτών για το 2023, μέσα από την πρώτη ολοκληρωμένη έκθεση της Wolt.

Η Wolt προχωρά στη δημοσίευση του πρώτου της Consumer Report για το 2023, παρουσιάζοντας τις επιλογές και τις συνήθειες των καταναλωτών στην Ελλάδα, αποκαλύπτοντας παράλληλα τις εξελίξεις και τις τάσεις του συνεχώς αναπτυσσόμενου κόσμου του delivery φαγητού και άλλων αγαθών, μέσα από την πλατφόρμα που αποτελεί κάθε μέρα ένα πολυκατάστημα στην τσέπη

των χρηστών της.

Οι δημοφιλέστερες αναζητήσεις στην πλατφόρμα

Μεταξύ των δημοφιλέστερων αναζητήσεων στην πλατφόρμα της Wolt, την πρωτιά κατακτά το σουβλάκι, ενώ ακολουθούν τα γλυκά και ο καφές, με το burger και την πίτσα να κλείνουν την πρώτη «πεντάδα» των top αναζητήσεων μεταξύ των καταναλωτών. Την πρώτη εικοσάδα συμπληρώνουν αναζητήσεις όπως vegan και Ινδικό. Πάμε όμως να δούμε πώς διαμορφώνονται οι επιλογές των πελατών της Wolt, ανά κατηγορία.

Εστιατόρια/ Καφέ

Η πιο δημοφιλής κατηγορία εστιατορίων από τα οποία πραγματοποιήθηκαν παραγγελίες στην πλατφόρμα της Wolt ήταν τα καταστήματα καφέ, ενώ την τριάδα συμπληρώνουν το σουβλάκι (2η θέση) και το burger (στην 3η). Μέσα στην πρώτη εικοσάδα των δημοφιλέστερων κατηγοριών εστιατορίων, θα βρει κανείς εστιατόρια με ελληνική κουζίνα (6η θέση), sushi (10η θέση) και μεξικάνικο (17η θέση).

Σε ό,τι αφορά τις βραδινές «λιγούρες» των χρηστών της Wolt στην Ελλάδα, δηλαδή παραγγελίες που πραγματοποιήθηκαν από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 04:00, στην πρώτη θέση της προτίμησης ήταν το σουβλάκι, ακολουθούμενο από τα: burger, sandwich, pizza και ιταλικό. Από την άλλη, για το ξεκίνημα της ημέρας τους, οι καταναλωτές προτίμησαν να παραγγείλουν καφέ, και προϊόντα από φούρνο, brunch, ή γλυκό.

Φυσικά, για πολλές από τις επιλογές τους, οι καταναλωτές είχαν την ευκαιρία να επωφεληθούν από τις μοναδικές προσφορές που είναι διαθέσιμες στην πλατφόρμα της Wolt και περιλαμβάνουν μία ευρεία ποικιλία προϊόντων, με τις δημοφιλέστερες να είναι: 1+1 sushi rolls, chicken combo meal, burger deal, souvlaki combo, 2 pizza combo.

Καταστήματα Λιανικής

Μέσα στο 2023, οι χρήστες της πλατφόρμας της Wolt είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν πέραν των εστιατορίων, μία μεγάλη ποικιλία προϊόντων λιανικής και φυσικά, να πραγματοποιήσουν τα ψώνια της εβδομάδας, γεμίζοντας το ψυγείο και τα ντουλάπια τους. Έτσι, οι κορυφαίες κατηγορίες προϊόντων λιανικής ήταν με σειρά προτίμησης, τα σούπερ μάρκετ, τα mini market, τα φαρμακεία και οι κάβες ποτών, ενώ την κορυφαία 15άδα, συμπληρώνουν τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων, υγείας και ομορφιάς και τα ιχθυοπωλεία.

Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τα ψώνια του σούπερ μάρκετ, το καλάθι των χρηστών της Wolt βρίσκει στην κορυφή των προτιμήσεων τα συσκευασμένα προϊόντα, τα φρέσκα τρόφιμα, καθώς και τα αναψυκτικά & μη αλκοολούχα ποτά. Στη λίστα με τα πιο δημοφιλή προϊόντα σούπερ μάρκετ θα βρει κανείς προϊόντα καθαρισμού, αρτοποιήματα, κατεψυγμένα τρόφιμα, καλλυντικά & είδη υγιεινής, βρεφικά είδη, είδη σπιτιού και ψυχαγωγίας!

Ένα πολυκατάστημα στην τσέπη του καταναλωτή

Οι χρήστες της πλατφόρμας στην Ελλάδα εκμεταλλεύτηκαν κατά το 2023 το ηλεκτρονικό πολυκατάστημα που έφερε στην τσέπη τους η εταιρεία, πραγματοποιώντας αγορές και για προϊόντα όπως: Ηλεκτρονικά είδη (π.χ. καλώδιο φόρτισης, μελάνι εκτυπωτή, ακουστικά, powerbank), προϊόντα από φαρμακεία (covid test, αρώματα, αντηλιακά), παιχνίδια (πλαστελίνη, επιτραπέζια, αυτοκινητάκια), είδη για κατοικίδια (τροφή για το κατοικίδιο, sticks & snacks, άμμο γάτας), ενώ μία μεγάλη μερίδα των καταναλωτών πραγματοποίησε τις παραγγελίες της από ανθοπωλεία, επιλέγοντας κατά κύριο λόγο τουλίπες, τριαντάφυλλα και έτοιμα καλάθια δώρων.

Όπως προκύπτει από τα παραπάνω, η πλατφόρμα της Wolt παρέχει μία ευρεία γκάμα επιλογών στους καταναλωτές σε 37 πόλεις σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, οι χρήστες της εφαρμογής της Wolt από τον υπολογιστή ή το κινητό τους, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν την πορεία της παραγγελίας τους σε πραγματικό χρόνο, μέσω του live tracking της εφαρμογής της Wolt, έχοντας στη διάθεσή τους την ταχύτερη ομάδα εξυπηρέτησης πελατών στο online delivery. Παράλληλα, μπορούν να κάνουν τις αγορές τους, αξιοποιώντας το φιλικό προς τον χρήστη μενού που συνοδεύεται από φωτογραφίες, χαρακτηριστικά και περιγραφή του προϊόντος.

Keywords
Αναζητήσεις
wolt-consumer-report-2023-ta-katastimata-kafe-i-dimofilesteri-epilogi-sti-wolt.htm
Τυχαία Θέματα