Ιδρύθυκε η Masdar Hellas - Ποια η παρουσία του ομίλου πράσινης ενέργειας από το Άμπου Ντάμπι, στην Ελλάδα

Ο ενεργειακός όμιλος ελέγχεται από την κρατική επενδυτική εταιρεία Mubadala και τις εταιρείες πετρελαίου (ADNOC) και ηλεκτρικής ενέργειας (TAQA) του εμιράτου

Στην ίδρυση της εταιρείας συμμετοχών Masdar Hellas προχώρησε ο όμιλος πράσινης ενέργειας από το Άμπου Ντάμπι. Μοναδικός μέτοχος της νέας εταιρείας είναι η Masdar Trident Holding RSC Limited με έδρα το Άμπου Ντάμπι.

Ο ενεργειακός όμιλος ελέγχεται από την κρατική επενδυτική εταιρεία Mubadala και τις εταιρείες πετρελαίου (ADNOC) και ηλεκτρικής ενέργειας (TAQA) του εμιράτου και σήμερα αναπτύσσει παγκοσμίως έργα σε ΑΠΕ, πράσινο υδρογόνο, κ.λπ. συνολικής αξίας 30 δισ. ευρώ.

Στην Ελλάδα , πρόσφατα, υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας της χώρας μας με τον όμιλο, που εδραιώνει τη δέσμευση της κρατικής εταιρείας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, να χρηματοδοτήσει έργα πράσινης υποδομής στον Πόρο. Πρόκειται για τέσσερις δράσεις που σχεδιάζει η κυβέρνηση με τη Masdar, οι οποίες «θα μετατρέψουν τον Πόρο σε βιώσιμο νησί».

Αυτές περιλαμβάνουν τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στο νησί, αλλά και την απανθρακοποίηση των θαλάσσιων μεταφορών. Συγκεκριμένα, τα πλοία που χρησιμοποιούνται στη γραμμή Πειραιάς- Πόρος θα αντικατασταθούν με ηλεκτρικά.

Επίσης, προβλέπεται εξηλεκτρισμός των μεταφορών- με ηλεκτρικά δημοτικά οχήματα, ασθενοφόρα, λεωφορεία- μια υπηρεσία που θα υποστηρίζει τοπικές επιχειρήσεις με ηλεκτρικά φορτηγά, όπως και η εγκατάσταση φορτηγών. Η τέταρτη παρέμβαση αφορά καινοτομίες για τη διαχείριση των αποβλήτων.

Ακόμα, συμφωνία για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών είχε υπογράψει και με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Πριν τρία χρόνια υπέγραψε από κοινού με την Taaleri Energia συμφωνία με τους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους Κωνσταντακόπουλου και Βασιλάκη για τη δημιουργία ηλιακού πάρκου στη Βοιωτία ισχύος 65 MW.

Ο όμιλος φέρεται ως ένας από τους επενδυτές που συμμετέχει στις συζητήσεις για την απόκτηση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Keywords
Αναζητήσεις
idrythyke-i-masdar-hellas---poia-i-parousia-tou-omilou-prasinis-energeias-apo-to-abou-ntabi-stin-ellada.htm
Τυχαία Θέματα