Το πρώτο πανευρωπαϊκό hackathon στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας

Στην Ελλάδα τη διοργάνωση έχει αναλάβει το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ερευνητικού κέντρου και διαδικτυακά.

Το πρώτο πανευρωπαϊκό hackathon στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας διοργανώνεται από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου σε έξι ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και στην Ελλάδα.

Στην Ελλάδα τη διοργάνωση έχει αναλάβει το ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος και θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του ερευνητικού κέντρου και διαδικτυακά. Το hackathon έχει θέμα «Digital in Defence» και γίνεται με την υποστήριξη του European Defence Innovation Scheme. Στόχος της διοργάνωσης είναι να δοθεί η ευκαιρία σε φοιτητές, νέους ερευνητές και όσους ενδιαφέρονται για το επιχειρείν να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες που βασίζονται σε τεχνολογίες αιχμής στον τομέα της πληροφορικής, κβαντικής και αμυντικής τεχνολογίας.

Κατά την διάρκεια της τριήμερης εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επικοινωνία με εταιρείες και θα επωφεληθούν από την καθοδήγηση μεντόρων σε θέματα επιχειρηματικότητας και χρηματοδότησης. Επίσης, θα γίνουν εκπαιδευτικές ομιλίες από μέντορες στις θεματικές της επιχειρηματικότητας, της άμυνας και της ψηφιακής τεχνολογίας.

Οι τρεις πρώτοι νικητές θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα 3.000 ευρώ και συμμετοχές σε προγράμματα mentorship. Οι πρώτοι νικητές κάθε χώρας θα διαγωνιστούν εκ νέου στον μεγάλο ευρωπαϊκό τελικό στις 5 Ιουνίου.

Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο ελληνικό hackathon θα πρέπει να εγγραφούν μέχρι τις 19 Μαΐου στον σύνδεσμο: https://new.ultrahack.org/hackathons/eudis-hackathon-2024-greece

Keywords
Τυχαία Θέματα