Αλεξοπούλου: Σημαντική η απόφαση για την οικονομική ενίσχυση στα ΚΤΕΛ

Η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου, κατά τη διάρκεια επίσκεψής της το Σάββατο (18/5) στη Λευκάδα, με τον βουλευτή του νομού, Αθανάσιο Καββαδά συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο των ΚΤΕΛ Λευκάδας, Μάριο Κατωπόδη, τον Αντιπρόεδρο της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ), Γρήγορη Γκίκα και εκπροσώπους των ΚΤΕΛ

και συζήτησαν για θέματα σχετικά με τη λειτουργία, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των αστικών και υπεραστικών ΚΤΕΛ.

Η κα. Αλεξοπούλου επεσήμανε τη σημασία της απόφασης που υπεγράφη την Πέμπτη (16/5/2024) από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την οικονομική ενίσχυση στα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ, η οποία καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση της μεταφοράς μαθητών δημόσιων σχολείων (αύξηση κομίστρου από 50% σε 100%) αλλά και στη δωρεάν ή με μειωμένο εισιτήριο μετακίνηση των Ατόμων με Αναπηρίες και των πολυτέκνων και των μελών των οικογενειών τους.

Η υφυπουργός τόνισε ότι «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών ενισχύει τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών και την αντικατάσταση των λεωφορείων σε όλη τη χώρα. Στόχος μας είναι η βελτίωση των μεταφορών και η σταθερή αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες».

#ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΥ #ΚΤΕΛ #υπουργείο_Υποδομών_και_Μεταφορών
Keywords
Αναζητήσεις
alexopoulou-simantiki-i-apofasi-gia-tin-oikonomiki-enischysi-sta-ktel.htm
Τυχαία Θέματα