Η Xpeng παραδίδει το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο το 2026

Η Xpeng AeroHT, θυγατρική της Xpeng, στοχεύει να παραδώσει το ιπτάμενο αυτοκίνητό της στους πελάτες το 2026, δήλωσε την Παρασκευή στο CNBC ο συμπρόεδρος της κινεζικής εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, Brian Gu.

Σε δηλώσεις του στο CNBC, ο ίδιος ανέφερε ότι οι προπαραγγελίες για το όχημα θα ξεκινήσουν φέτος, ενώ πρόσθεσε ότι η εταιρεία

ελπίζει ότι θα παραδώσει την πρώτη μονάδα το 2026.

Πέρυσι, η Xpeng AeroHT παρουσίασε το Land Aircraft Carrier, ένα φορτηγάκι με ιπτάμενο διθέσιο επιβατικό ηλεκτρικό drone στο εσωτερικό του, το οποίο μπορεί να αποσπαστεί και να απογειωθεί μεταφέροντας τους επιβάτες.

«Ο λόγος που είμαστε σίγουροι, γιατί το σχεδιάζουμε για χρήση όχι σε αστικά κέντρα, αλλά για προάστια σε γραφικές περιοχές όπου … θα συνεργαστούμε με δήμους για να δημιουργήσουμε ιπτάμενα πάρκα και ζώνες πτήσης που θα επιτρέπουν στους ανθρώπους να απολαμβάνουν τις πτήσεις χωρίς την ταλαιπωρία όπου απαιτούνται όλες οι περίπλοκες εγκρίσεις», σημείωσε ο Gu.

{https://twitter.com/XPENG_AEROHT/status/1791412398521221553}

Η Xpeng ανακοίνωσε φέτος ότι το ιπτάμενο αυτοκίνητο βρίσκεται επί του παρόντος σε διαδικασία πιστοποίησης από την κινεζική ρυθμιστική αρχή αερομεταφορών.

Το χρονοδιάγραμμα του 2026 είναι ελαφρώς μεταγενέστερο από τον στόχο παράδοσης για το τέταρτο τρίμηνο του 2025 που είχε προηγουμένως διαφημίσει η Xpeng.

Ο Gu είπε ότι οι επιβάτες δεν θα χρειαστούν ειδική άδεια για να πετάξουν το drone.

{https://twitter.com/XPENG_AEROHT/status/1784874944590938576}

«Η χρήση της ιπτάμενης συσκευής θα σχετίζεται αρχικά με τον ελεύθερο χρόνο και τον αθλητισμό. Για τα αστικά κέντρα, θα χρειαστούν ειδικές άδειες και αυτό θα είναι πολύ πιο περίπλοκο για έγκριση», δήλωσε ο Gu.

Η Xpeng επιδιώκει να επεκταθεί και σε άλλους τομείς της ηλεκτρικής κινητικότητας, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας He Xiaopeng να έχει δηλώσει στο CNBC ότι η ρομποτική και τα ιπτάμενα αυτοκίνητα αποτελούν μέρος των μακροπρόθεσμων στόχων της εταιρείας.

#XPENG #CNBC #BRIAN_GU #ΙΠΤΑΜΕΝΑ_ΟΧΗΜΑΤΑ #DRONE
Keywords
Τυχαία Θέματα