Ισραήλ: Επαναφέρεται το ζήτημα του κλεισίματος του Al Jazeera

17:20 1/4/2024 - Πηγή: Reporter

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ξεκίνησε και πάλι κινήσεις για το κλείσιμο του τηλεοπτικού σταθμού Al Jazeera (του Κατάρ) στο Ισραήλ. Όπως σημείωσε εκπρόσωπος του κόμματος, το βράδυ το κοινοβούλιο αναμένεται να επικυρώσει και τον απαραίτητο νόμο.

Στη συνέχεια, ο Νετανιάχου «θα λάβει άμεσα μέτρα για να κλείσει το Al Jazeera, σε συμμόρφωση με τη διαδικασία που περιγράφεται

στον νόμο», ανέφερε η ανακοίνωση του κόμματος Likud.

Μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, η Ντόχα έχει μεσολαβήσει στις συνομιλίες για κατάπαυση πυρός, στο πλαίσιο των οποίων το Ισραήλ έχει ανακτήσει κάποιους από τους ομήρους που αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς. Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις για νέα ανακωχή φαίνεται να μην οδηγούν πουθενά.

Τον Ιανουάριο, ο Νετανιάχου κάλεσε δημοσίως να ασκηθούν περισσότερες πιέσεις στο Κατάρ, ώστε εκείνοι να πιέσουν, με τη σειρά τους, τη Χαμάς. Το Κατάρ φιλοξενεί το πολιτικό γραφείο της οργάνωσης και αρκετούς υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Χαμάς.

Στο μεταξύ, οι απόψεις του Ισραήλ για το Al Jazeera έχουν γίνει πιο σκληρές. Ο υπουργός Επικοινωνιών του Ισραήλ, στις 15 Οκτωβρίου, είχε κατηγορήσει τον σταθμό για υποκίνηση της Χαμάς, καθώς και ότι εκθέτει τα ισραηλινά στρατεύματα σε ενέδρες.

Τον επόμενο μήνα, ωστόσο, το Ισραήλ φάνηκε να υιοθετεί λιγότερο σκληρή στάση απέναντι στον τηλεοπτικό σταθμό απ’ το Κατάρ, διατάσσοντας αντ’ αυτού να σταματήσουν οι τοπικές μεταδόσεις ενός μικρότερου λιβανέζικου φιλοϊρανικού καναλιού, του Al Mayadeen, στο πλαίσιο των κανονισμών έκτακτης ανάγκης για τα μέσα ενημέρωσης.

#Ισραήλ #Νετανιαχου #Al_Jazeera #Κατάρ #κλείσιμο
Keywords
Αναζητήσεις
israil-epanaferetai-to-zitima-tou-kleisimatos-tou-al-jazeera.htm
Τυχαία Θέματα
Ισραήλ, Επαναφέρεται, Al Jazeera,israil, epanaferetai, Al Jazeera