«Ναυάγησε» η εξαγορά της Telegraph-Βγαίνει ξανά προς πώληση

14:48 1/5/2024 - Πηγή: Reporter

Οι εφημερίδες Daily και Sunday Telegraph είναι και πάλι προς πώληση μετά την κατάρρευση της προσφοράς που υποστηρίχθηκε από το Αμπού Ντάμπι για την εξαγορά τους.

Ειδικότερα, η ιδιοκτησία των εφημερίδων επρόκειτο να μεταβιβαστεί στην κοινοπραξία RedBird IMI που υποστηρίζεται από το Άμπου Ντάμπι προτού παρέμβει η κυβέρνηση τον Ιανουάριο.

Έκτοτε έχει προωθηθεί νομοθεσία που απαγορεύει σε ξένα κράτη να κατέχουν βρετανικές εφημερίδες και

ειδησεογραφικά περιοδικά.

Έτσι λοιπόν, η RedBird δήλωσε ότι θα σταματήσει την εξαγορά.

«Η RedBird IMI επιβεβαίωσε σήμερα ότι προτίθεται να αποσυρθεί από την προτεινόμενη εξαγορά της Telegraph Media Group και να προχωρήσει σε πώληση», δήλωσε εκπρόσωπος της RedBird IMI. «Είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις με την κυβέρνηση σχετικά με τη διασφάλιση μιας ομαλής και εύρυθμης πώλησης και για τους δύο τίτλους», πρόσθεσε.

Να σημειωθεί, όμως πως η συμφωνία για την Telegraph που υποστηρίχθηκε από το Αμπού-Ντάμπι χρηματοδοτήθηκε σε μεγάλο βαθμό από τον σεΐχη Μανσούρ μπιν Ζαγιέντ μπιν Σουλτάν αλ-Ναχιάν, ιδιοκτήτη της ποδοσφαιρικής ομάδας Μάντσεστερ Σίτι και αντιπρόεδρο και αναπληρωτή πρωθυπουργό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ).

Ωστόσο, εκφράστηκαν ανησυχίες από βουλευτές και ορισμένους από τους νυν και πρώην δημοσιογράφους της εφημερίδας, καθώς και από αναγνώστες, ότι ο τίτλος θα μπορούσε να περιέλθει υπό τον έλεγχο ενός αυταρχικού ξένου κράτους.

Γι'αυτό τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση παρενέβη για να ελέγξει τη συμφωνία και ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι οι ξένες κυβερνήσεις θα απαγορεύεται να κατέχουν βρετανικές εφημερίδες και ειδησεογραφικά περιοδικά, ενώ δήλωσε ότι η νομοθεσία θα «παρέχει πρόσθετη προστασία για τον ελεύθερο Τύπο».

#Telegraph #DAILY #REDBIRD_IMI #Αμπου_Ντάμπι #εφημερίδες
Keywords
Αναζητήσεις
navagise-i-exagora-tis-telegraph-vgainei-xana-pros-polisi.htm
Τυχαία Θέματα