Το αναπτυξιακό πλάνο της ΕΨΑ και οι νέες...ιδέες του Καραμούζη

Ο πρόεδρος του Smerc Νίκος Καραμούζης, παρουσίασε την Τετάρτη σε ενημερωτική δημοσιογραφική συνάντηση μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΨΑ, Τάκη Πέρκιζα, το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας.

Ο κ. Καραμούζης τόνισε ότι στόχος του είναι να καταστήσει την υπεραιωνόβια ΕΨΑ ως μία από τις ηγετικές εταιρείες στην αγορά των αναψυκτικών στην Ελλάδα.

«Είμαστε

εδώ για να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που έχει αυτή η ιστορική βιομηχανία και να πάρουμε ηγετική θέση στα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια στην αγορά αναψυκτικών» επεσήμανε ο πρόεδρος του Smerc.

«Κλειδί» για την ανάπτυξη της εταιρείας είναι η επέκταση της παρουσίας της σε όλη την Ελλάδα, το rebranding ώστε να επανασυστηθεί στους καταναλωτές αλλά και η ενίσχυση της εξωστρέφειας.

Το αναπτυξιακό πλάνο για την επόμενη τετραετία στηρίζεται σε πέντε άξονες:

--Η καλύτερη απόδοση παραγωγής και αλυσίδας τροφοδοσίας. Σε αυτήν την κατεύθυνση γίνονται επενδύσεις στο εργοστάσιο, στην παραγωγή, στα logistics, στην αλυσίδα τροφοδοσίας για να αυξηθεί η παραγωγικότητα και παράλληλα να μειωθεί το κόστος ανά μονάδα προΪόντος και να καταστεί ακόμη πιο ανταγωνιστική.

--Αναγέννηση του brand, που ήδη είναι η νούμερο ένα ελληνική εταιρεία στο μυαλό των καταναλωτών στα flavored αναψυκτικά, εκτός της Cola. Το rebranding αφορά σε καινούργια προϊόντα, πιο μοντέρνα συσκευασία, νέα επικοινωνία.

-Πανελλαδική επέκταση και αναβάθμιση στα σημεία πώλησης. Ηδη έχουν γίνει περισσότερες από 30 νέες συνεργασίες με χονδρεμπόρους και οργανωμένο λιανεμπόριο με έμφαση στη νότια Ελλάδα όπου μέχρι τώρα δεν είχε ισχυρή παρουσία.

-Μεγιστοποίηση ευκαιριών και ανάπτυξη εξαγωγών με την ΕΨΑ να είναι ήδη παρούσα σε 35 χώρες. Στόχος είναι η εδραίωση της παρουσίας της σε αυτές τις χώρες και η επέκτασή της μέσα από υγιείς και κερδοφόρες συνεργασίες.

-Εστίαση στο ανθρώπινο δυναμικό με εκπαίδευση και προσλήψεις. Σημειώνεται ότι η ΕΨΑ απασχολεί σήμερα 110 εργαζόμενους.

Επίσης, η ΕΨΑ αναζητά συνέργειες με τα νερά Διός και Σέλι, επένδυση που έκαναν από κοινού ο Κ. Καραμούζης, ο Σπύρος Θεοδωρόπουλος και ο Απόστολος Ταμαβακάκης.

Δεν αποκλείεται δε και η συγχώνευση των εταιρειών στο μέλλον μαζί με την Ελληνικοί Χυμοί, εταιρεία στην οποία έχουν επενδύσει ο κ. Ταμβακάκης με τον κ. Θεοδωρόπουλο.

«Αυτή στιγμή προέχει η ΕΨΑ να γίνει ένα από τα ισχυρά ονόματα στον κλάδο των αναψυκτικών και να συνεχίσει να ενισχύει την εικόνα ότι είναι η αγαπημένη επιλογή του καταναλωτή. Αυτή είναι η προτεραιότητά μας σήμερα. Το τι θα γίνει αύριο, όλα είναι ανοιχτά» τόνισε πάντως ο κ. Καραμούζης.

Με τις επενδύσεις να ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ από πέρυσι η ΕΨΑ βρίσκεται σε τροχιά ανόδου με τις πωλήσεις το 2023 να είναι αυξημένες κατά 31% και το 2024 να κινείται περίπου στα ίδια επίπεδα.

Νέες επενδύσεις

Πέρα, όμως, από την ΕΨΑ, ο πάντα... ανήσυχος επιχειρηματίες έχει στα σκαριά κι άλλες σημαντικές επενδύσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καραμούζης προετοιμάζει κινήσεις στον κλάδο του ελαιολάδου αλλά και στην αγορά καλλυντικών- συμπληρωμάτων διατροφής.

Είναι κλάδοι που παρουσιάζουν ευκαιρίες και προοπτικές ανάπτυξης και όπως είπε ήδη βρίσκεται σε συζητήσεις με κάποιες εταιρείες.

Γιώργος Αλεξάκης

#ΕΨΑ #Καραμούζης #Επενδύσεις
Keywords
Τυχαία Θέματα