Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Μητρόπολης

10:12 17/5/2024 - Πηγή: dogma

Στο Grand Hotel την Πέμπτη 15 Μαΐου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας παρέθεσε – συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από την ίδρυση της Μητρόπολης της Δυτικής Θεσσαλονίκης -δείπνο προς τιμήν των διακονισσών της Ιεράς Μητρόπολης οι οποίες με θυσιαστική αγάπη υπηρετούν τις Κοινωνικές και Φιλανθρωπικές Δομές της

Μητρόπολης.

Στο δείπνο παρακάθησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Αμφιτρύων της βραδιάς, Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας στην προσφώνησή του, αφού ανακάλεσε τα πρώτα χρόνια της σύστασης της Μητρόπολης κινήθηκε στη χρονογραμμή της ιστορίας της ζωής της Μητρόπολης και επεσήμανε τους βασικούς σταθμούς της.

Ο Σεβασμιώτατος με ευγνώμονα αισθήματα αναφέρθηκε στη διακονία των 600 και πλέον γυναικών που πλαισιώνουν το έργο της Μητρόπολης και οποίες ήταν παρούσες.
Στην αντιφώνησή της η Πρόεδρος φανερά συγκινημένη, αφού ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη της Δυτικής Θεσσαλονίκης για την πρόσκληση, υπογράμμισε την ανεκτίμητη αξία της εθελοντικής προσφοράς των κυριών.

Ο Σεβασμιώτατος σε ανάμνηση της επετειακής εκδήλωσης πρόσφερε στην Πρόεδρο μια ασημένια εικόνα φιλοτεχνημένη από τον εξαιρετικό αγιορείτη αγιογράφο π. Λουκά τον Ξενοφωντινό.

Το Δείπνο πλαισίωσαν καλλιτεχνικά τα χορευτικά της Ενορίας του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ενώ το μουσικό σχήμα απέδωσε εξαιρετικά επιτυχίες από το ελληνικό πεντάγραμμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρώτη κυρία της χώρας κατά τη διάρκεια της παραμονής της επισκέφτηκε το Συσσίτιο του Αγίου Αθανασίου Ευόσμου, το Γηροκομείο « Εστία Παπαγεωργίου», κατέθεσε στεφάνι στα Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ.

The post Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της Μητρόπολης appeared first on Dogma.

Keywords
Τυχαία Θέματα