Γερμανία: Με θετικό πρόσημο η βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο

12:52 8/4/2024 - Πηγή: Mononews

Μεγαλύτερη του αναμενομένου αύξηση από τον Φεβρουάριο, εμφάνισε η γερμανική βιομηχανική παραγωγή, λόγω των επιδόσεων του κατασκευαστικού κλάδου, σύμφωνα ανακοίνωση της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας τη Δευτέρα.

Ειδικότερα, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, αυξήθηκε κατά 2,1% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει αύξηση 0,3%.

Σύμφωνα

με δήλωση της Franziska Palmas, ανώτερη οικονομολόγο της Capital Economics για την Ευρώπη, η δεύτερη διαδοχική μεγάλη μηνιαία άνοδος επιβεβαιώνει ότι ο τομέας ξεκίνησε το έτος με καλύτερο πρόσημο, αφού έκλεισε το 2023 με συρρίκνωση.

«Ωστόσο, συνεχίζουμε να αναμένουμε δυσκολίες κατά το υπόλοιπο του 2024, λόγω της αδύναμης ζήτησης και της μειωμένης ανταγωνιστικότητας», πρόσθεσε.

Η μηνιαία αύξηση της παραγωγής στη βιομηχανία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση της παραγωγής στον κατασκευαστικό κλάδο κατά 7,9%, ενώ η παραγωγή μειώθηκε κατά 6,5% τον μήνα στον τομέα της παραγωγής ενέργειας.

Η μεταποιητική παραγωγή, εξαιρουμένης της ενέργειας και των κατασκευών, αυξήθηκε κατά 1,9% σε σχέση με τον Ιανουάριο. Η αύξηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση της παραγωγής κατά 5,7% στην αυτοκινητοβιομηχανία και κατά 4,6% στη χημική βιομηχανία.

Μετά την αναθεώρηση των προσωρινών αποτελεσμάτων, η παραγωγή αυξήθηκε κατά 1,3% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, αντί της αρχικής εκτίμησης για 1,0%.

Διαβάστε επίσης: 

Επιχείρηση «Ασπίδες»: Γερμανική φρεγάτα απέκρουσε επίθεση με πύραυλο των Χούθι

Σολτς: Κλειδί για την αποκατάσταση της ειρήνης η υποστήριξη στην Ουκρανία

ΕΚΤ: Σίγουρη η πρώτη μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο – Διαφωνίες για την επόμενη κίνηση

Keywords
Τυχαία Θέματα