Γερμανία: Στο νοσοκομείο ευρωβουλευτής του SPD που δέχθηκε επίθεση ενώ κρεμούσε αφίσες

21:09 4/5/2024 - Πηγή: Mononews

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας Γερμανός Ευρωβουλευτής των Σοσιαδημοκρατών (SPD) Matthias Ecke, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε από ομάδα τεσσάρων ατόμων ενώ προσπαθούσε να βάλει αφίσες στη Δρέσδη.

Πηγή του SPD ανέφερε μάλιστα πως τα τραύματά του θα χρειαστούν επέμβαση των γιατρών.

Λίγο νωρίτερα, η ίδια ομάδα φέρεται να επιτέθηκε και σε έναν 28χρονο ακτιβιστή των Πρασίνων, ο οποίος επίσης τοποθετούσε αφίσες, ανέφερε η αστυνομία, αν και τα τραύματά του δεν ήταν τόσο σοβαρά όσο του 41χρονου Ecke.

Από την πλευρά

της η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέιζερ υποσχέθηκε πως θα καταπολεμήσει την έκρηξη βίας κατά των πολιτικών.

«Το κράτος πρέπει και θα απαντήσει σε αυτό με σκληρή δράση και περαιτέρω προστατευτικά μέτρα για τις δημοκρατικές δυνάμεις στη χώρα μας», ανέφερε η Φέιζερ σε δήλωσή της, λέγοντας ότι η επίθεση στον Ecke ήταν «επίθεση στη δημοκρατία».

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα ήταν ένας από τους πολλούς Ευρωπαίους πολιτικούς που έσπευσε να συμπαρασταθεί στον Ecke, δηλώνοντας σε ανάρτησή της στο X ότι «τρόμαξε η άγρια ​​επίθεση».

Σε εθνικό επίπεδο, ο αριθμός των επιθέσεων σε πολιτικούς κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο έχει διπλασιαστεί από το 2019, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν τον Ιανουάριο.

H Φέιζερ είπε ότι η λεκτική εχθρότητα των εξτρεμιστών και των λαϊκιστών προς τους δημοκρατικούς πολιτικούς ήταν εν μέρει υπεύθυνη για την αύξηση της βίας.

Η αύξηση της υποστήριξης προς την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) τον περασμένο χρόνο την οδήγησε στη δεύτερη θέση στις δημοσκοπήσεις σε εθνικό επίπεδο. Το AfD είναι ιδιαίτερα ισχυρό στις ανατολικές πολιτείες της Σαξονίας, της Θουριγγίας και του Βραδεμβούργου. Έρευνες δείχνουν ότι θα είναι πρώτο στις περιφερειακές εκλογές και στις τρεις τον Σεπτέμβριο.

Οι πολιτικοί του κόμματος των Πρασίνων αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη επιθετικότητα, σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία, με τις επιθέσεις εναντίον τους να έχουν επταπλασιαστεί από το 2019 σε 1.219 πέρυσι. Οι πολιτικοί του AfD υπέστησαν 478 επιθέσεις και το SPD ήταν τρίτο με 420.

Η Τερέζα Ερτέλ, υποψήφια των Πρασίνων στις δημοτικές εκλογές στη Θουριγγία αυτόν τον μήνα, είπε ότι γνώριζε για μέλη του κόμματος που δεν ήθελαν πλέον να είναι υποψήφιοι λόγω της επιθετικής πολιτικής ατμόσφαιρας.

Οι Πράσινοι στην περιφέρειά τους είχαν συμφωνήσει ότι τα περίπτερα ενημέρωσης θα πρέπει να διαθέτουν πάντα τουλάχιστον τρεις υπαλλήλους για επιπλέον ασφάλεια.

πηγή: Reuteres

Διαβάστε επίσης

Berkshire Hathaway: Ρευστότητα ρεκόρ στα 188,99 δισ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο

Ισραήλ: Προσφυγή στον ΟΟΣΑ κατά της αναστολής των εμπορικών συναλλαγών από την Τουρκία

Νέα κόντρα Αργεντινής-Ισπανίας: «Ο Μιλέι έκανε χρήση ουσιών» – «Ο Σάντσεθ έφερε θάνατο και φτώχια»

Keywords
Αναζητήσεις
germania-sto-nosokomeio-evrovouleftis-tou-spd-pou-dechthike-epithesi-eno-kremouse-afises.htm
Τυχαία Θέματα