Κατάληψη Νομικής Αθηνών: Ελεύθεροι μετά την αναβολή της δίκης οι 28 συλληφθέντες (upd)

Με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος βρίσκονται αντιμέτωποι οι 28 που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση της κατάληψης της Νομικής Σχολής Αθηνών.

Οι συλληφθέντες( 10 άνδρες και 18 γυναίκες, εκ των οποίων οι 9 είναι αλλοδαποί) προσήχθησαν νωρίτερα στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, υπό τις επευφημίες περίπου 50 συγκεντρωμένων. Αφέθηκαν ελεύθεροι λίγες ώρες αργότερα καθώς η δίκη τους αναβλήθηκε.

Ο εισαγγελέας τους άσκησε ποινική δίωξη για :

*Διατάραξη λειτουργίας δημόσιας

υπηρεσίας από κοινού
*Απρόκλητη φθορά ξένου πράγματος που χρησιμεύει σε κοινό όφελος από κοινού και κατ’ εξακολούθηση
*Απείθεια
*Παράνομη οπλοκατοχή
*Παράβαση νόμου περί φωτοβολίδων

Οι κατηγορούμενοι θα δικαστούν από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο στις 28 Μαΐου. Μετά τη σημερινή αναβολή της δίκης όλοι οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους. Το δικαστήριο αποφάσισε να καλέσει ως μάρτυρες έναν αστυνομικό και το φύλακα της Νομικής.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι αλλοδαποί συλληφθέντες ουδεμία σχέση έχουν με τη Νομική Σχολή, ενώ 15 από τους Ελληνες συλληφθέντες δήλωσαν ότι είναι φοιτητές. Στους χώρους που ερεύνησε η αστυνομία, φέρεται να βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, καπνογόνα, ρόπαλα, σημαίες, μάσκες, κράνη, πανό, ρουχισμός και πλήθος από χειρόγραφες σημειώσεις και έντυπα αναρχικού περιεχομένου.

Διαβάστε επίσης:

Προτομή του λόρδου Βύρωνα στην Γενεύη – Ελληνική πρωτοβουλία

Εσθονία: Θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας για αποζημιώσεις στην Ουκρανία

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση της ΝΔ αναζητά, δίχως να το κατορθώνει, ένα συνεκτικό πολιτικό αφήγημα

Keywords
Τυχαία Θέματα