Νέα κόντρα Αργεντινής-Ισπανίας: «Ο Μιλέι έκανε χρήση ουσιών» – «Ο Σάντσεθ έφερε θάνατο και φτώχια»

16:51 4/5/2024 - Πηγή: Mononews

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Μαδρίτης και του Μπουένος Άιρες, καθώς ο Ισπανός υπουργός Μεταφορών Όσκαρ Πουέντε υπέδειξε ότι ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέρ Μιλέι ήταν χρήστης ναρκωτικών.

Ο Πουέντε, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης στη Σαλαμάνκα τη Μεγάλη Παρασκευή, υποστήριξε πως ο Μιλέι είχε χρησιμοποιήσει «ουσίες» κατά την περσινή προεκλογική εκστρατεία του στην Αργεντινή.

Απαντώντας το γραφείο του

Μιλέι εξέδωσε δήλωση το Μεγάλο Σάββατο καταδικάζοντας τις δηλώσεις, ενώ επιτέθηκε και στον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσες.

Ειδικότερα, κατηγόρησε τον Σάντσεθ πως «έθετε σε κίνδυνο τις Ισπανίδες επιτρέποντας την παράνομη μετανάστευση» και υπονόμευσε την ακεραιότητα της Ισπανίας κάνοντας συμφωνίες με αυτονομιστές, ενώ οι αριστερές πολιτικές του έφεραν «θάνατο και φτώχεια».

Αυτό προκάλεσε την επίπληξη του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών, το οποίο είπε ότι οι όροι που χρησιμοποιούνται στη δήλωση της Αργεντινής «δεν ανταποκρίνονται στις σχέσεις μεταξύ των δύο αδελφών χωρών και λαών».

Μετά την εκλογή του Μιλέι οι σχέσεις μεταξύ Αργεντινής και Ισπανίας έχουν ψυχρανθεί σημαντικά. Ο Μιλέι έχει υποστηρίξει δημόσια το ακροδεξιό αντιμεταναστευτικό κόμμα Vox της Ισπανίας.

πηγή: Reuters

Διαβάστε επίσης

Ελαιόλαδο: Γιατί εκτοξεύτηκε η τιμή του «χρυσού υγρού» – Φόβοι για επισιτιστική ανασφάλεια

Φλώρινα: Εξιχνιάσθηκε οικονομική απάτη μέσω πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης

Πάτρα: Έξι συλλήψεις σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας για ενδοοικογενειακή βία

Keywords
Αναζητήσεις
nea-kontra-argentinis-ispanias-o-milei-ekane-chrisi-ousion--o-santseth-efere-thanato-kai-ftochia.htm
Τυχαία Θέματα