Βραυρώνα: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι γονείς

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι γονείς από το Νεπάλ που κατηγορούνται ότι σκότωσαν και πέταξαν στα σκουπίδια το νεογέννητο μωρό τους, στη Βραυρώνα.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, που ακόμα δεν έχουν παραλάβει την ιατροδικαστική έκθεση, άκουσαν τις απολογίες των 2 νεαρών και την απόλυτη άρνηση τους για τις κατηγορίες, ωστόσο έκριναν ότι προκύπτουν σε βάρος τους επαρκείς ενδείξεις ενοχής. Διέταξαν την προφυλάκιση τους, κρίνοντας επιπλέον ότι είναι ύποπτοι φυγής λόγω του μικρού χρόνου παραμονής τους στην Ελλάδα

και της μη μόνιμης κατοικίας τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 24χρονη μητέρα, κλαίγοντας, υποστήριξε ότι ήθελε αυτό το παιδί και ότι με το σύντροφο της είχαν ήδη επιλέξει και το όνομα που θα του έδιναν. Όταν γέννησε το βρέφος στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, όπου εργαζόταν, υποστήριξε οτι λιποθύμησε και όταν συνήλθε διαπίστωσε ότι το βρέφος δεν είχε σημάδια ζωής, δεν είχε σφυγμό, δεν έκλαιγε και ήταν μελανιασμένο.

Θεωρώντας ότι έιναι νεκρό, όπως υποστήριξε, πανικοβλήθηκε και πήρε τη λανθασμένη απόφαση να το πετάξει, βάζοντάς το σε σακούλα σκουπιδιών. Ο σύντροφος της, υποστήριξε, δεν γνώριζε εξαρχής ότι η σακούλα που του έδωσε είχε μέσα το νεκρό παιδί τους.

«Είναι λάθος μου, συγγνώμη που το έκανα, λυπήθηκα πολύ», φέρεται να είπε στην ανακρίτρια και ζήτησε να μην προφυλακιστεί, γιατί έχει ανάγκη τη δουλειά, για την ανατροφή του ανήλικου παιδιού της, που το μεγαλώνουν οι γονείς της στο Νεπάλ.

Στη δική του απολογία, ο 23χρονος πατέρας φέρεται να υποστήριξε ότι δεν γνώριζε ότι η σακούλα που πέταξε στον κάδο απορριμμάτων είχε μέσα το μωρό του και απέδωσε σε λανθασμένη μετάφραση τα αντίθετα που υπέγραψε στην προανακριτική απολογία του.
Σήμερα φέρεται να υποστήριξε ότι η σύντροφός του του αποκάλυψε τι είχε η σακούλα ενώ βρίσκονταν μέσα στο ταξί, κατευθυνόμενοι προς το νοσοκομείο.

Σύμφωνα με το δικηγόρο του ζευγαριού Δημήτρη Ζορμπά όταν το πόρισμα του ιατροδικαστή αποσταλεί στην ανακρίτρια οι 2 κατηγορούμενοι θα κληθούν σε συμπληρωματική απολογία

Διαβάστε επίσης:
Η Kaizen Gaming ανάμεσα στις 5 εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα

EE: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκινά έρευνες για τη Meta για την προστασία των παιδιών στις πλατφόρμες Facebook και Instagram

Ozempic: Διπλασιάζει στο 2,7% την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της Δανίας – «Ατμομηχανή» το φάρμακο

Keywords
Τυχαία Θέματα