2007: Το σήκωσε στο σπίτι του

Στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, λοιπόν 4-6 Μαϊου του 2007, ο Παναθηναϊκός αρχικά ισοπέδωσε στον ημιτελικό με 67-53 την Ταού Κεράμικα και στη συνέχεια πήρε τον τίτλο σε ένα φοβερό παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ, κερδίζοντας 93-91.

Μπετσίροβιτς (15), Μπατίστ (15) και Σισκάουσκας

(11) ήταν αυτοί που έκαναν τα περισσότερα στην επίθεση για τους “πράσινους”, σε ένα ματς όμως που ξεκάθαρα κέρδισε η άμυνα του Ομπράντοβιτς. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε μια φύση επιθετική ομάδα κρατώντας την στους 53 πόντους και επιτρέποντάς της να έχει μόνο έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων τον Σερκάν Ερντογκάν που πέτυχε 11. Κράτησε τον Ρακόσεβιτς στους 4, τον Σκόλα στους 6, τον Πριτζιόνι επίσης στους 6 και τον Τιάγκο Σπλίτερ στους 7.

Λίγο νωρίτερα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 11 πόντους και 7 ασίστ του Παπαλουκά και 12 π. Με 9 ριμπάουντ του Άντερσεν επικράτησε εύκολα στον άλλο ημιτελικό της Ουνικάχα Μάλαγα του Σέρτζιο Σκαριόλο με 62-50. Η ισπανική ομάδα πλην του Καμπέθας που είχε 13 πόντους ναυάγησε και έπαιξε στον μικρό τελικό με την Ταού.

Στον μεγάλο τελικό ο Παναθηναϊκός είχε τον Σισκάουσκας σε δαιμονιώδες βράδυ με 20 πόντους και συνολικά 12/17 βολές. Ο Διαμαντίδης με 15 ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, ενώ 16 είχε ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς.

Από την άλλη ο Παπαλουκάς είχε βαλθεί στο δεύτερο ημίχρονο να κερδίσει μόνος του τον Παναθηναϊκό. Ήταν ο μακράν ο κορυφαίος από την ομάδα του Έτορε Μεσίνα και τελείωσε το ματς με 20 πόντους και 8 ασίστ. Τον ακολούθησε ο Ματίας Σμόντις με 18 πόντους.

Πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης ανακηρύχθηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που είχε κάνει μια ονειρική σεζόν κι είχε οδηγήσει την ομάδα του με μεγάλη μαεστρία ως και την κατάκτηση εκείνης της κούπας.

Keywords
Τυχαία Θέματα