ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-0: Προβάρει το “στέμμα” της με άνετο “τρίποντο” (videos, pics)

Η ΑΕΚ πραγματοποιήσε την καλύτερη φετινή της εμφάνιση στο πιο καίριο χρονικά σημείο, επικράτησε άνετα 3-0 του Παναθηναϊκού και πλέον προηγείται 4 βαθμούς των “πράσινων” και προβάρει το στέμμα της Βασίλισσας της φετινής Super League.

Ο Ελίασον άνοιξε γρήγορα

το σκορ στο 7′, ενώ ο Ακαϊντίν αποτελείωσε τους “πράσινους” με το απίθανο λάθος στη φάση του 2-0 από τον Πόνσε στο 38′.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά μόνο ο Ιωαννίδης πάλευε κόντρα σε Βίντα, Κάλενς, με τους “πράσινους” να δέχονται τρίτο γκολ από τον Ελίασον στο 69′ και να γλιτώνουν τέταρτο στο 75′ με τον Πινέδα.

Τα πλάνα των προπονητών

Με τον Σέρχιο Αραούχο να βρίσκεται στο βασικό σχήμα οι επιλογές του Ματίας Αλμέιδα, ενώ από την άλλη ο Φατίχ Τερίμ δεν είχε στη διάθεσή του τον Μπερνάρ, με τον Λημνιό και τον Παλάσιος να παίζουν στις δύο πλευρές.

Κυριαρχική εμφάνιση και προβάδισμα δύο τερμάτων

Με την ΑΕΚ να επιλέγει προσωπικά μαρκαρίσματα σε όλο το γήπεδο και να βγάζει ένταση σε κάθε της ενέργεια κύλησε το πρώτο ημίχρονο, στο οποίο η Ένωση κυριάρχησε πλήρως.

Στο 6ο λεπτό, ο Ελίασον έβγαλε ωραία σέντρα από τα δεξιά, ο Ακαϊντίν δεν βρήκε τη μπάλα με τον Πόνσε να πιάνει την κεφαλιά αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Ένα λεπτό μετά, ο Πινέδα έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, πάσαρε την κατάλληλη στιγμή στον Ελίασον, ο οποίος από το ύψος της περιοχής με δυνατό σουτ νίκησε τον Ντραγκόφσκι για το 1-0. Οι “πράσινοι” προσπάθησαν να αντιδράσουν στο 9′, όταν από τη σέντρα του Χουάνκαρ από τα αριστερά, ο Παλάσιος έπιασε στην κίνηση το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε αρκετά μέτρα μακριά από την περιοχή του Αθανασιάδη.

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Νίκλας Ελίασον.

Ακόμα μία καλή ευκαιρία για την ΑΕΚ στο 14′, με το σουτ του Πόνσε μέσα από την περιοχή, να αποκρούεται από τον Ντραγκόφσκι, ενώ στο 21′ από το κόρνερ του Ελίασον, ο Βίντα πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα πάνω στον Ντραγκόφσκι.

Στο 26′ νέο κλέψιμο της μπάλας από την ΑΕΚ, ο Ελίασον πάσαρε στον χώρο για τον Πόνσε, όμως το σουτ του Αργεντινού έφυγε άουτ. Λίγο αργότερα, ο Παναθηναϊκός στο 27ο λεπτό διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Σέρχιο Αραούχο πάνω στον Γιάννη Κώτσιρα, αλλά διαιτητής και VAR άφησαν το ματς να συνεχιστεί. Ο Παναθηναϊκός βρήκε την πρώτη του κλασική ευκαιρία για γκολ στο 34′ όταν από τη σέντρα του Μπακασέτα, ο Ιωαννίδης πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Αθανασιάδη.

Στο 36′ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι και η ΑΕΚ σε πτώση του Ρότα μετά από διεκδίκηση της μπάλας με τον Χουάνκαρ.

Τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό έγιναν χειρότερα στο 38′ όταν από απίθανο λάθος του Ακαϊντίν, ο οποίος έκανε “τσαφ” σε γύρισμα προς τον Ντραγκόφσκι, ο Πόνσε πήρε τη μπάλα πάτησε περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ “έγραψε” το 2-0!

Χωρίς αντίδραση ο Παναθηναϊκός, “ξαναχτύπησε” ο Ελίασον!

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με αλλαγές για τον Τερίμ που έβαλε στο ματς Σπόραρ, Βιλένα αντί των αρνητικών στο πρώτο ημίχρονο Λημνιού, Παλάσιος και γύρισε το σύστημα σε 3-5-2 με τρίτο στόπερ τον Αράο, με τον Ιωαννίδη στο 47′ να δοκιμάζει το πόδι του από τα 25 μέτρα και να στέλνει τη μπάλα πάνω στον Αθανασιάδη.

Με ιδιαίτερο τρόπο πανηγύρισε ο Δημήτρης Μελισσανίδης το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ.

Ο διεθνής επιθετικός είχε και την δεύτερη ευκαιρία του Παναθηναϊκού στο 54′, πάλι με τον ίδιο τρόπο, μόνο που αυτή τη φορά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία της ΑΕΚ. Ακόμα μία ευκαιρία για τους “πράσινους“, στο 57′, όταν ο Μπακασέτας εκτέλεσε φάουλ, ο Σιμάνσκι πήρε την κεφαλιά, ο Χουάνκαρ σούταρε στην κίνηση αλλά δεν βρήκε εστία.

Η ΑΕΚ με πίεση ψηλά μετά από αρκετή ώρα έκλεψε μπάλα με τον Σιμάνσκι στο 59′, αλλά το σουτ του Πολωνού σταμάτησε στον Ντραγκόφσκι, ενώ στο 61′ η τύχη της γύρισε την πλάτη καθώς σε μία φάση είχε δύο δοκάρια. Ο Πινέδα πέρασε όποιον βρέθηκε στο δρόμο του, σούταρε από το ύψος του πέναλτι με τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά η προβολή του Πόνσε να καταλήγει στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Ντραγκόφσκι.

Το ματς τελείωσε στο 69ο λεπτό, σημείο στο οποίο η ΑΕΚ βρήκε τρίτο γκολ. Ο Σιμάνσκι πέρασε εξαιρετικά αριστερά στον Πινέδα που ήταν εντελώς μόνος του, ο Μεξικανός γύρισε την μπάλα, ο Ντραγκόφσκι απέκρουσε την προβολή του Γκατσίνοβιτς, αλλά ο Ελίασον σε κενή εστία δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Πολωνού.

Στο 72′ από κόρνερ του Μλαντένοβιτς, ο Αράο πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά ο Γιόνσον έσωσε πάνω στη γραμμή, ενώ στο 79′ ο Γκαρσία νίκησε στον αέρα τον Γεντβάι, βρήκε με κεφαλιά τον Πινέδα που έφτασε απέναντι από τον Ντραγκόφσκι, αλλά το πλασέ του Μεξικανού έφυγε άουτ.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (76’ Αμραμπατ), Βίντα, Κάλενς, Χατζισαφί, Ελίασον (76’ Μήτογλου), Γιόνσον, Σιμάνσκι, Πινέδα (81’ Μάνταλος), Αραούχο (58’ Γκατσίνοβιτς), Πόνσε (76’ Λιβάι Γκαρσία).

Παναθηναϊκός: Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας (77’ Βαγιαννίδης), Ακαϊντίν, Γέντβαϊ, Χουάνκαρ (64’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν, Μπακασέτας (64’ Βέρμπιτς), Παλάσιος (46’ Βιλένα), Ιωαννίδης, Λημνιός (46’ Σπόραρ).

Keywords
Τυχαία Θέματα