Άρης: Με αυτοπεποίθηση για το θετικό αποτέλεσμα στην “Αγιά Σοφιά”

Καμία σημασία δεν φαίνεται να έχει για τους εντός της ομάδας στον Άρη το γεγονός ότι πλέον οι “κίτρινοι” ουσιαστικά είναι βαθμολογικά αδιάφοροι για τη συνέχεια των πλέι οφ της Stoiximan Super League, μιας και η είσοδος στην πρώτη τετράδα του πίνακα είναι μη ρεαλιστικός στόχος μετά τις δύο ήττες που προηγήθηκαν από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό κατά σειρά. Γι’ αυτούς υπάρχουν έξι παιχνίδια μπροστά, στα οποία επιβάλλεται

να παλέψουν για τα θετικά αποτελέσματα για την ιστορία και την τιμή του συλλόγου, για τον κόσμο του, αλλά -κυρίως- για τους ίδιους τους εαυτούς τους.

Με αυτό το σκεπτικό πηγαίνουν σήμερα (14/4, 20:30) στην “Αγιά Σοφιά” απέναντι στη διεκδικήτρια του τίτλου της τρέχουσας σεζόν, ΑΕΚ. Μια αντίπαλο που γνωρίζουν πολύ καλά, καθώς την έχουν αντιμετωπίσει τέσσερις φορές μέχρι τώρα αυτή την αγωνιστική περίοδο, δύο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και δύο για το Κύπελλο. Μπορεί να ηττήθηκαν στην πρώτη επίσκεψη στην έδρα της Ένωσης, όμως, δεν συνέβη το ίδιο για το Κύπελλο εκεί (0-0), ενώ ακολούθησαν άλλες δύο ισοπαλίες στο “Κλεάνθης Βικελίδης”. Η ισοπαλία στη ρεβάνς για το Κύπελλο οδήγησε τελικώς σε πρόκριση στα πέναλτι, ενώ αυτή για το πρωτάθλημα ήταν επικού χαρακτήρα (3-3)!

Όσα έγιναν στα τέσσερα αυτά παιχνίδια έχουν δώσει αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Άρη, οι οποίοι δείχνουν ότι γνωρίζουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν σήμερα. Για παράδειγμα, ο Γιάννης Φετφατζίδης τόνισε σχετικά μιλώντας εν όψει της σημερινής αναμέτρησης στη NOVA: “Γνωρίζουμε την ΑΕΚ, τις αδυναμίες και τα πλεονεκτήματά της, γιατί έχουμε αγωνιστεί πολλές φορές εναντίον της αυτή τη σεζόν. Μπορούμε να πάρουμε καλό αποτέλεσμα, όπως κάναμε κι άλλες φορές στη σεζόν”.

Παρομοίως, ο Λίντσεϊ Ρόουζ δήλωσε επίσης στη NOVA: “Δεν υπάρχουν εκπλήξεις μεταξύ των δύο ομάδων σε αυτό το παιχνίδι, γιατί γνωριζόμαστε πολύ καλά με τον αντίπαλο. Επομένως, στις λεπτομέρειες θα κριθεί το αποτέλεσμα. Πιστεύω ότι θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Άλλωστε, θυμόμαστε πώς αντιδράσαμε στην έδρα μας στο τελευταίο μεταξύ μας παιχνίδι”.

Ο Άκης Μάντζιος, από τη δική του πλευρά, ανέφερε τα στοιχεία που πρέπει να έχει η ομάδα του απέναντι στον συγκεκριμένο αντίπαλο, που είναι παραπάνω από γνώριμος στον ίδιο και τους παίκτες του. Όπως είπε ο προπονητής του Άρη στη NOVA: “Δεν έχουμε να κρύψουμε κάτι εμείς από την ΑΕΚ κι η ΑΕΚ από εμάς. Γνωριζόμαστε πολύ καλά. Το θέμα είναι να είμαστε σοβαροί και πειθαρχημένοι σε αυτό το παιχνίδι, για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε το θετικό αποτέλεσμα”.

Ο Μάντζιος δεν υπολογίζει για τη σημερινή αναμέτρηση τους Φαμπιάνο Λέισμαν και Φράνκο Φεράρι. Και οι δύο έχουν ενοχλήσεις, ο πρώτος στους προσαγωγούς κι ο δεύτερος στο πόδι, που δεν τους επιτρέπουν να είναι παρόντες σήμερα στην “Αγιά Σοφιά”. Πρακτικώς, αυτό σημαίνει δύο λύσεις λιγότερες στην αμυντική γραμμή της ομάδας.

Ο προπονητής του Άρη συμπεριέλαβε στην αποστολή του Άρη για το σημερινό παιχνίδι τους εξής ποδοσφαιριστές: Cuesta, Χουτεσιώτη, Odubajo, Montoya, Fattore, Brabec, Rose, Fran Velez, Darida, Verstraete, Jean Jules Mvondo, Durasek, Pardo, Manu Garcia, Suleymanov, Saverio, Zamora, Loren Moron, Ansarifard, Φετφατζίδη, Παναγίδη, Δεληζήση.

Σε ό,τι αφορά στην αρχική ενδεκάδα, ο Μάντζιος αναμένεται να την παρατάξει σε σχηματισμό 4-2-3-1, με τον Κουέστα στην εστία, τον Οντουμπάτζο δεξιά στην άμυνα, τον Μοντόγια αριστερά, τους Μπράμπετς και Ρόουζ κεντρικούς αμυντικούς, τους Ζαν Ζουλς και Τζούρασεκ αμυντικούς μέσους, τον Νταρίντα επιτελικό μέσο, τους Σαβέριο και Φετφατζίδη στις πτέρυγες και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης.   

Keywords
Τυχαία Θέματα