Κώστας Φορτούνης: Η υπόσχεση του αρχηγού

Μετά από δύο σοβαρούς τραυματισμούς στους χιαστούς, ο Φορτούνης αντιμετώπισε προκλήσεις που θα έκαναν πολλούς να υποκύψουν. Ωστόσο, απέδειξε την αντοχή και την αποφασιστικότητά του, εκπληρώνοντας τη μεγαλύτερη υπόσχεση που έδωσε…

Στη συνέντευξη Τύπου πριν τον προημιτελικό αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, ο Φορτούνης αποκάλυψε την υπόσχεσή του προς τον γιο του, ότι θα τον δει στην καλύτερή του φόρμα μετά από τους δύο σοβαρούς τραυματισμούς που είχε τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή η υπόσχεση δεν ήταν μόνο λόγια, αλλά μια δέσμευση που ο Φορτούνης έχει εκπληρώσει με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις

στο γήπεδο.

Σε αντίθεση με κάποιες κατηγορίες που τον έθεσαν υπό αμφισβήτηση για την αφοσίωσή του στις προπονήσεις, ο Φορτούνης απέδειξε ότι η δουλειά και η προσήλωση στον στόχο είναι τα βασικά συστατικά της επιτυχίας του. Λίγοι ποδοσφαιριστές μπορούν να επιστρέψουν σε τόσο υψηλό επίπεδο μετά από δύο σοβαρούς τραυματισμούς. Γίνεται να είσαι τεμπέλης αθλητής και να επιστρέψεις σε υψηλό επίπεδο μετά από δύο χιαστούς μέσα σε δύο χρόνια;  

Η άτυχη στιγμή με το Αμβούργο και ο πρώτος τραυματισμός

Ο πρώτος χιαστός (στο δεξί γόνατο) στην προετοιμασία του Ολυμπιακού το καλοκαίρι του 2019 στο φιλικό με το Αμβούργο, την ώρα που ο Πέδρο Μαρτίνς έχτιζε την ομάδα γύρω από τον Έλληνα άσο. Ο Φορτούνης διέψευσε τις εκτιμήσεις και των πιο αισιόδοξων και επέστρεψε στη δράση τον Ιανουάριο του 2020. Στο δεύτερο μισό της σεζόν πραγματοποίησε 21 εμφανίσεις με 3 γκολ και 4 ασίστ.

Τη σεζόν 2020/21 έδειξε να έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και αγωνίστηκε σε 46 παιχνίδια με τον Ολυμπιακό έχοντας 9 γκολ και 13 ασίστ.

Το δεύτερο σοκ και πάλι στην Αυστρία

Δεύτερος χιαστός τον Ιούνιο του 2021 (αριστερό γόνατο) στο φιλικό με τη Βόλφσμπεργκερ και πάλι κατά την περίοδο της προετοιμασίας στην Αυστρία. Στα τέλη Ιανουαρίου πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση μετρώντας αντίστροφα για την επιστροφή του στους αγώνες. Δείχνοντας δίψα να αγωνιστεί και θέληση να βοηθήσει τον Ολυμπιακό όπου μπορούσε αγωνίστηκε σε δύο παιχνίδια με τον Ολυμπιακό Β’ πετυχαίνοντας και ένα γκολ. Με την πρώτη ομάδα εκείνη τη χρονιά είχε συνολικά 89 λεπτά συμμετοχής στα playoffs της Super league. Η περσινή σεζόν τελείωσε με 28 συμμετοχές, 4 γκολ και 10 ασίστ.

Οι προκλήσεις που αντιμετώπισε ο Φορτούνης δεν ήταν μόνο φυσικές, αλλά και ψυχολογικές. Τον άφησαν εκτός ομάδας και έκανε προπονήσεις μόνος του. Έδωσαν τη φανέλα με το νούμερό του (7) στον Ονιεκουρού. Εκείνος απέδειξε την αγάπη του στον σύλλογο μένοντας, παλεύοντας και τιμώντας το περιβραχιόνιο του αρχηγού που φοράει όλα αυτά τα χρόνια.

Τη φετινή σεζόν αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο στο παιχνίδι του Ολυμπιακού και όλοι οι προπονητές που έχουν καθίσει στον «ερυθρόλευκο» πάγκο φέτος τον είχαν στις πρώτες τους επιλογές. Σε 41 ματς μέχρι τώρα έχει 11 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και 17 ασίστ. Με εντυπωσιακά στατιστικά στοιχεία, έχει αποδείξει την αξία του στο γήπεδο και την αγάπη του για τον σύλλογο.

Ο Κώστας Φορτούνης έχει εκπληρώσει την υπόσχεσή του και αποτελεί φωτεινό παράδειγμα πως με θέληση και υπομονή ξεπερνάς πολλά εμπόδια και κακουχίες στον αθλητισμό. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού τυγχάνει την καθολική αναγνώριση από τον κόσμο της ομάδας και το όνομά του έχει γίνει σύνθημα στα χείλη των φιλάθλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα