Μονακό-Ζαλγκίρις 69-66: Επικράτησε ο πιο σκληρός (highlights)

Μονακό και Ζάλγκιρις Κάουνας αναμετρήθηκαν στο “Σαλέ Γκαστόν” για την 33η αγωνιστική της Euroleague. Μετά από ένα σκληρό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες και νευρικές και τη διαφορά σε χαμηλά επίπεδα, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν την ποιότητα και την αντοχή του ρόστερ της κι επικράτησε με 69-66. Στο 22-11 ανέβηκε το σύνολο του Σάσα Ομπράντοβιτς, στο 14-19 έπεσαν οι Λιθουανοί, που περιμένει να δει τα υπόλοιπα αποτελέσματα για την τύχη της στη post season.

Ο Μάικ Τζέιμς ήταν

για άλλη μια φορά ο πρώτος σκόρερ των Μονεγάσκων με 18 πόντους, με τους Μοντεγιούνας και Μπλοσομγκέιμ να ακολουθούν. Από την άλλη, Χέις και Μάνεκ κράτησαν στις δύσκολες στιγμές την ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι, ενώ ήταν αρκετά άστοχος, παρότι πρώτος σκόρερ ο Κίναν Έβανς.

Το ματς

Τζειμς και Μοντεγιούνας κυριάρχησαν στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, δίνοντας προβάδισμα εννιά πόντων στη Μονακό (13-4). Η Ζάλγκιρις ήταν πολύ άστοχη στη πρώτη περίοδο με 3/15 σουτ εντός παιδιάς και φυσιολογικά βρισκόταν πίσω στο σκορ στο τέλος της.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Κίναν Έβανς μπήκε στο ρυθμό του παιχνιδιού, με τον Γκιεντράιτις να τον συμπληρώνει. Από την άλλη ο Μπλοσομγκέιμ έγινε ο πρώτος παίκτης του αγώνα που έφτασε σε διψήφιο νούμερο πόντων, καλύπτοντας τον Τζέιμς που κάθισε στο πάγκο για ανάσες. Μόλις μπήκε ξανά ο Αμερικάνος στο παιχνίδι, η διαφορά αυξήθηκε με το αποτέλεσμα του ημιχρόνου να είναι 39-29.

Στη τρίτη περίοδο οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να “ροκανίσουν” τη διαφορά, αλλά ήταν πολύ άστοχοι, ιδιαίτερα από τη περιφέρεια. Από την άλλη, η Μονακό έβρισκε τους πρωταγωνιστές που έψαχνε, με τον Μοντεγιούνας να φτάνει κι εκείνος τους 10 πόντους. Στο τέλος του δεκαλέπτου Κεντάβιους Χέις και Σμιτς μείωσαν στους επτά (51-44), δίνοντας μια ελπίδα στους Λιθουανούς.

Στη τελευταία περίοδο Λόιντ και Τζέιμς προσπάθησαν να “καθαρίσουν” το παιχνίδι και με συνεχόμενα καλάθια κι έστειλαν τη διαφορά στο +15 (59-44). Η Ζάλγκιρις, όμως, δεν τα παράτησε και βρίσκοντας κάποια σουτ από τη περιφέρεια μείωσαν στους 5 (63-58) με 3 λεπτά να απομένουν. Δύο καλάθια του Μοντεγιούνας έστειλαν τη διαφορά στους 9 (69-60), με τους Λιθουανούς να μην έχουν άλλη ενέργεια να επιστρέψουν ξανά, παρά τη προσπάθεια στα τελευταία δεύτερα.

Πόντοι ανά δεκάλεπτα: 20-11, 39-29, 51-44, 69-66

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα