Ο Αντσελότι και το… ρεκόρ του απέναντι στους Βαυαρούς

Το ζευγάρι Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης, μας δίνεται η δυνατότητα για πολλοστή φορά, η ευκαιρία να το απολαύσουμε! Και λέμε απολαύσουμε γιατί μας έχει χαρίσει αδιαμφισβήτητα σπουδαία παιχνίδια.

Αυτή τη φορά όμως δε θα σταθούμε εκεί, αλλά θα μιλήσουμε για τον «κρυπτονίτη» των Βαυαρών, Κάρλο Αντσελότι.

Ο Ιταλός προπονητής έχει… ή μάλλον δεν έχει, χάσει ποτέ του, από την Μπάγερν Μονάχου, όσες φορές και ας την έχει αντιμετωπίσει ως προπονητής. Ύστερα και από το (2-2) το βράδυ της Μ. Τρίτης, ο Αντσελότι μετράει όχι έναν και δύο, αλλά εννέα

αγώνες αήττητος από τη γερμανική ομάδα.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Πρώτη φορά που τέθηκαν αντιμέτωποι ήταν το μακρινό 2002. Ο 42χρονος τότε Αντσελότι, βρισκόταν στο «τιμόνι» της Μίλαν. «Ροσονέρι» και Βαυαροί λοιπόν κοντραρίστηκαν για τη φάση των ομίλων του Champions League, με τους Ιταλούς να παίρνουν τη νίκη και στα δύο παιχνίδια με επιμέρους σκορ (1-2, 2-1).

Τα προημιτελικά της σεζόν του 2005–06, ήταν και δεύτερη φορά που Μίλαν και Μπάγερν βρέθηκαν να παλεύουν για την πρόκριση (1-1, 4-1, υπέρ των Ιταλών), με τη μοίρα να τους επιφυλάσσει ακόμη ένα ραντεβού την ακριβώς επόμενη ποδοσφαιρική χρονιά 2006–07 και πάλι για τους «8» του θεσμού. Εκεί που αν και το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο (2-2) στο «San Siro», το σύνολο του Αντσελότι άλωσε το «Allianz Arena» με (0-2).

Εποχή Ρεάλ Μαδρίτης και οι δύο θητείες

Η τελευταία μονομαχία των δύο ήταν πριν από 10 χρόνια και τη σεζόν 2013-14. Στην πρώτη θητεία του Αντσελότι στον πάγκο των «μερένχες», οι δύο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους στη φάση των ημιτελικών και αν και το φτωχό (1-0) στο «Santiago Bernabeu» άφηνε ανοιχτή την υπόθεση πρόκριση. Οι Μαδριλένοι «πέρασαν» με το εμφατικό (4-0) από τα γερμανικά εδάφη.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 433 (@433)

Keywords
Τυχαία Θέματα