Ολυμπιακός – Μίλαν 3-0: Έδειξαν τον δρόμο οι νέοι, στην κορυφή της Ευρώπης!

Καλύτερος αλλά άστοχος

Δυνατή εκκίνηση στο παιχνίδι από τον Ολυμπιακό. Με πρέσινγκ ψηλά έκανε πολύ δύσκολη την ζωή των Ιταλών και σε συνδυασμό με το άγχος τους έκαναν λάθη στο πρώτο τρίτο του γηπέδου.

Ο Ολυμπιακός αυτά τα εκμεταλλεύτηκε, πίεσε και απείλησε με τον Πνευμονίδη (3′) ο οποίος νικήθηκε σε τετ-α-τετ από τον Ραβεΐρ και τον Παπακανέλλο (9′) ο οποίος σούταρε άουτ.

Οι Ιταλοί τοποθετήθηκαν καλύτερα στο

γήπεδο μετά το εικοσάλεπτο, κράτησαν μπάλα αλλά δεν είχαν ουσία στο παιχνίδι τους και δεν απείλησαν σε καμία περίπτωση την εστία του Ολυμπιακού.

Αντίθετα οι ερυθρόλευκοι βρήκαν άλλη μια μεγάλη ευκαιρία αλλά ο Μπακούλας, από το σημείο του πέναλτι, έκανε ένα αδύναμο πλασέ.

Ημίχρονο χωρίς γκολ με τον Ολυμπιακό σαφέστατα πιο απειλητικό.

Γκολ, θέαμα, τρόπαιο, θρίαμβος

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με καλή εκκίνηση από τους Ιταλούς και μια μεγάλη ευκαιρία, σουτ του Σκότι που έβγαλε δύσκολα σε κόρνερ ο Σίνα (53′).

Ενάμισι λεπτό ευτυχίας. Έτσι μπορεί να αποκαλέσει κάποιος όσα έγιναν από το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μουζακίτης (60′) και έκανε το 1-0 μέχρι το καταπληκτικό γκολ του Παπακανέλλου (61′) με το οποίο έγινε το 2-0. Μέσα σε 94 δευτερόλεπτα.

Ακολούθησε το γκολ της χρονιάς. Ένα απίστευτο ψαλιδάκι του Μπακούλα για το 3-0. Γκολ άξιο θαυμασμού. Το τρόπαιο άρχισε να παίρνει ερυθρόλευκο χρώμα από το 66ο λεπτό.

Μέχρι το τέλος ο Ολυμπιακός προστάτευσε το άνετο προβάδισμα και όποτε χρειάστηκε ο καταπληκτικός Σίνα σταματούσε τους Ιταλούς με τριπλή επέμβαση για highlights στο 80ο λεπτό.

Το φινάλε βρήκε τους ερυθρόλευκους να γίνονται μια αγκαλιά και να πανηγυρίζουν το πρώτο Ευρωπαϊκό τους τρόπαιο δείχνοντας και τον δρόμο στην πρώτη ομάδα, πριν τους ημιτελικούς με την Άστον Βίλα.

Απολαυστικοί οι παίκτες του αρχιτέκτονα Σωτήρη Συλαϊδόπουλου.

Ολυμπιακός: Σίνα – Κ. Κωστούλας, Κουτσίδης, Πρεκατές – Κουτσογούλας, Μπακούλας (87′ Τανούλης), Μουζακίτης, Αλαφάκης (72′ Δάμα) – Παπακανέλλος (76′ Λιατσικούρας), Πνευμονίδης (87′ Γατόπουλος), Μ. Κωστούλας

Μίλαν: Ραβεΐρ – Μάνι, Σίμιτς, Νσιαλά (69′ Λιμπεράλι), Μπαρτεσάγκι – Στάλμαχ (62′ Σίμελχακ), Μαλασπίνα, Τζερόλι – Σκότι, Σία (78′ Σάλι), Καμάρντα (79′ Μπονόμι)

Keywords
Τυχαία Θέματα