Ολυμπιακός: Στις προτεραιότητες Μεντιλίμπαρ η αξιοποίηση των νέων (video)

Ο Ολυμπιακός διανύει περίοδο “Μεντιλίμπαρ”! Ο Βάσκος τεχνικός συμφώνησε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την επέκταση της συνεργασίας τους κι έτσι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ήδη προσθέτει τις πινελιές του στο ρόστερ, αλλά και στη φιλοσοφία της ομάδας, οι οποίες θα έχουν αμτίκτυπο και στην επόμενη σεζόν. Μια απ’ αυτές τις “πινελιές” είναι η αξιοποίηση του ταλέντου που διαθέτει στις τάξεις του ο Ολυμπιακός,

αλλά και η εμπιστοσύνη στις νεότερες ηλικίες. Είναι ένας παράγοντας που μπορεί να χαρίσει αγωνιστική φρεσκάδα και λύσεις εκ των έσω για τον Ολυμπιακό, αλλά και ταχύτερη ανάπτυξη και εμπορική αξιοποίηση παικτών. Έτσι δεν θα είναι έκπληξη να δούμε τον Μεντιλίμπαρ πιο “γενναίο” σε σχέση με προκατόχους του, στη χρήση νεαρών παικτών.

Η αρχή φαίνεται πως θα γίνει με τον Ισίδωρο Κουτσίδη, ο οποίος σύμφωνα με δημοσίευμα αναμένεται να καλύψει την απουσία του Ρέτσου στην αποστολή του Ολυμπιακού στην Τουρκία για το ματς με τη Φενέρ (18/04, 22.00, MC LIVE Novasports.gr) για τη φάση των “16” του UEFA Europa Conference League. Υπογραμμίζουμε πως πρόκειται για μια προσθήση, ώστε να πλαισιώσει τους Κάρμο και Ντόη, οι οποίοι θα είναι το βασικό αμυντικό δίδυμο. Ωστόσο η παρουσία του Κουτσίδη στο συγκεκριμένο ματς δεν είναι “εικονική”. Το ταλέντο του εκτιμάται ιδιαιτέρως και αν χρειαστεί είναι πιθανό να πάρει χρόνο σ’ ένα τόσο σημαντικό ματς. Αυτή τη στιγμή δηλαδή, προκρίνεται μιας “έκτακτης” λύσης Ιμπόρα για το κέντρο της άμυνας. Να σημειώσουμε πως ο Κουτσίδης βρίσκεται και στα πλάνα του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για το ματς της ημιτελικής φάσης του Youth League με αντίπαλο τη Ναντ (19/04), οπότε θα ταξιδέψει αμέσως μετά το ματς της Τουρκίας, στη γαλλική πόλη.

Ένας άλλος παίκτης ο οποίος πρόκειται να απασχολήσει τον Μεντιλίμπαρ, (μάλιστα τον ήδη παρακολουθήσει ιδίοις όμμασ), είναι ο Μπάμπης Κωστούλας. Ο καθαρόαιμος φορ της ακαδημίας του Ολυμπιακού έχει προκαλέσει αίσθηση με τα χαρίσματα του εντός και εκτός Ρέντη και τα ματς που έχει δώσει με την Κ19, έχουν συγκεντρώσει αρκετά βλέμματα και στην Ευρώπη. Το ταλέντο του σε συνάρτηση με τον ώριμο χαρακτήρα του, είναι πολύ πιθανό να τον στείλουν το καλοκαίρι στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας (που έχασε απο ατυχία πέρυσι) με σκοπό να μετρήσει το “μπόι” του ως ένας απ΄τους τρεις επιθετικούς του ρόστερ της πρώτης ομάδας. Συνολικά φέτος μετράει 25 ματς με 9 γκολ και 5 ασίστ.

Ένα ακόμα “ασημικό” του Ολυμπιακού είναι ο Αλέξης Καλογερόπουλος! Ο 19χρονος κεντρικός αμυντικός είχε εντυπωσιάσει τον Πέδρο Μαρτίνς, καθώς αναπτύχθηκε σωματικά και πνευματικά μέσα σε λίγους μήνες στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Ο Πορτογάλος του είχε δώσει την πρώτη του ευκαιρία στη Super League στα playoffs της σεζόν 2020/2021 και ο 16χρονος τότε αμυντικός τα είχε πάει εξαιρετικά, ειδικά σε ένα ματς με τον πληθωρικό Τζερόνιμο Μπαράλες του Αστέρα Τρίπολης. Ο Καλογερόπουλος βρήκε απ’ τη… γυάλα του Ρέντη και δοκιμάστηκε σε συνθήκες Super League μετρώντας ήδη 25 συμμετοχές με την ομάδα της Μαγνησίας. Η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού θα χρειαστεί ανασύνταξη και ενδυνάμωση και το όνομα του Καλογερόπουλου θα παίξει ως μια απ΄τις ελπιδοφόρες λύσεις, που θα υπάρχουν στο ρόστερ. Μάλιστα η μετοχή του 19χρονου δεν ανεβαίνει μόνο λόγω της φετινής ανάπτυξης του σε συνθήκες Super League, αλλά και για τη συμμετοχή του στη λίστα με τα 100 κορυφαία ταλέντα του κόσμου, μαζί με ονόματα όπως οι Γιαμάλ, Γκαρνάτσο και άλλοι!

Keywords
Τυχαία Θέματα