Παναθηναϊκός – Ατρόμητος 1-2: Έκπληξη και τιμωρία!

Η ομάδα του Περιστερίου, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, χάρη σε ένα καταπληκτικό 20λεπτο στο πρώτο ημίχρονο, έφερε… τούμπα το ματς και στην επανάληψη είδε τον Τσιντώτα να κατεβάζει… ρολά. Πιο χαρακτηριστική στιγμή το πέναλτι που κέρδισε ο Παναθηναϊκός στο 90’, με τον Τσιντώτα να λέει «όχι» στον Ιωαννίδη.

Έτσι, ο Ατρόμητος άντεξε στην πίεση που του άσκησαν οι “πράσινοι” και έφυγε από το Απόστολος Νικολαΐδης με τη νίκη, που του δίνει ένα μικρό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Περιστέρι,

την ερχόμενη εβδομάδα.

Ευκαιρίες, γκολ και ανατροπή του Ατρόμητου

Πολύ «γεμάτο» ήταν το πρώτο 45λεπτο στη Λεωφόρο, με αρκετές κλασικές ευκαιρίες, ένα δοκάρι, τρία γκολ και ανατροπή του Ατρόμητου.

Μπορεί οι δύο ομάδες να παρατάχτηκαν με πολλές αλλαγές, ωστόσο αυτό δεν αποτυπώθηκε καθόλου στο χορτάρι. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που μπήκε πιο δυνατά στο ματς και μόλις στο 10’ «άγγιξε» το γκολ με τον Μπακασέτα, όμως το σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή ο νεοαποκτηθείς χαφ των «πρασίνων» σταμάτησε στο δοκάρι. Αυτή ήταν απλώς η… προειδοποίηση των γηπεδούχων, αφού ένα λεπτό αργότερα βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Σε μία φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Μπακασέτα, ο Τζούρισιτς «έσπασε» τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο επερχόμενος Αϊτόρ πλάσαρε για το 1-0.

Μάλιστα, πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο, το «τριφύλλι» έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο γκολ και πάλι με τον Αϊτόρ (19’), αλλά η παρέμβαση του Ασεβέδο αποδείχθηκε σωτήρια για τον Ατρόμητο.

Από το 25’ και έπειτα το σκηνικό άλλαξε άρδην, καθώς ο Ατρόμητος βρήκε περισσότερους χώρους στην κόντρα – επίθεση και άρχισε να γίνεται πιο απειλητικός. Στην πρώτη του ευκαιρία δε στο ματς, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ανγκιέλσκι (27’), ο οποίος πήρε το… ριμπάουντ, μετά από φοβερή επέμβαση του Ντραγκόφσκι.

Ο Παναθηναϊκός έψαξε αντίδραση, όμως ούτε ο Αϊτόρ (31’), ούτε ο Μαντσίνι (33’) βρήκαν στόχο. Αντίθετα, ο Ατρόμητος έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με Έντερ (30’) και Γιουμπιτάνα (32’) και στην τρίτη βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Σε μία υποδειγματική αντεπίθεση (42’) της ομάδας του Περιστερίου, ο Ρομπάιγ βρήκε κάθετα τον Γιουμπιτάνα και εκείνος σε πρώτο χρόνο πλάσαρε για το 1-2.

Ήρωας Τσιντώτας και βήμα πρόκρισης

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός – όπως ήταν αναμενόμενο – μπήκε δυνατά και άσκησε μεγάλη πίεση στον Ατρόμητο, σε μία προσπάθεια να φτάσει στην ισοφάριση. Στο 54’ ήταν η πρώτη καλή στιγμή για τους «πράσινους» με τον Βιλένα, ενώ λίγο αργότερα (61’) απείλησαν με τον Αϊτόρ.

Η απάντηση του Ατρόμητου ήρθε στο 67’ με ωραίο σουτ του νεοεισελθόντα Βαλένσια, μία ευκαιρία που ήταν και η καλύτερη για τους φιλοξενούμενους στο δεύτερο ημίχρονο.

Από εκεί και πέρα, το παιχνίδι μετατράπηκε σε επιθετικό μονόλογο του Παναθηναϊκού. Σε διάστημα δέκα λεπτών η ομάδα του Φατίχ Τερίμ δημιούργησε πέντε πολύ σημαντικές ευκαιρίες με πρωταγωνιστές τους Τζούρισιτς (69’), Μπερνάρ (72’, 75’), Μλαντένοβιτς (76’) και Αϊτόρ (79’), όμως δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Η σημαντικότερη στιγμή για το «τριφύλλι», ώστε να φτάσει στην ισοφάριση ήρθε στο 90’. Μετά από διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για χτύπημα του Ασεβέδο στον Ιωαννίδη μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Διαμαντόπουλος πήγε στο VAR και γυρνώντας υπέδειξε την παράβαση και την άσπρη βούλα. Ο Ιωαννίδης ανέλαβε την εκτέλεση, όμως νικήθηκε από τον Τσιντώτα, με τη μπάλα να χτυπά δις στο δοκάρι.

Παναθηναϊκός (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Ούγκο, Ακαϊντίν, Κώτσιρας (60′ Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Αράο (71′ Πέρεθ), Βιλένα (60′ Μπερνάρ), Μπακασέτας (71′ Ιωαννίδης), Αϊτόρ, Μαντσίνι, Τζούρισιτς.
Στον πάγκο: Λοντίγκιν, Ζέκα, Γεντβάι, Φικάι, Κυριόπουλος.

Ατρόμητος (Σάσα Ίλιτς): Τσιντώτας, Ασεβέδο, Ιμερέκοφ (65′ Ντε Μποκ), Τσακμάκης, Αθανασίου, Έρλινγκμαρκ, Έντερ, Βρακάς (65′ Βαλένσια), Ρομπάιγ (76′ Πομόνης), Γιουμπιτάνα (65′ Κούεν), Ανγκιέλσκι (90+4′ Βέργος).
Στον πάγκο: Δήμος, Τριμμάτης, Καραμάνης, Ντιρκς.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος
Βοηθοί: Πετρόπουλος, Τριανταφύλλου
Τέταρτος: Περράκης
VAR: Κουμπαράκης, Σαμοΐλης

Keywords
Τυχαία Θέματα