Πανσερραϊκός-Αστέρα Τρίπολης 2-0: Ο Αυλωνίτης «καθάρισε» τη νίκη (videos)

Ο έμπειρος αμυντικός ήταν στη φάση του πέναλτι στο 58’ και ο παίκτης που με γυριστό σουτ υπέγραψε το τρίποντο για το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία. Από ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες στην αναμέτρηση.

Ο Πανσερραϊκός με τη νίκη του έφτασε τους 30 βαθμούς, έναν λιγότερο από τους Αρκάδες…

«Ισοπαλία» στα δοκάρια

Μπορεί στα πρώτα λεπτά ο Πανσερραϊκός να έδειξε διάθεση για να επιτεθεί και να επιβάλει το ρυθμό του, ωστόσο ο Αστέρας Τρίπολης ήταν η ομάδα που άγγιξε το γκολ. Συγκεκριμένα στο 7’ ο Μιριτέλο βρέθηκε σε θέση

βολής στα αριστερά της περιοχής, αλλά έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι. 

Ακολούθησε αρκετή ώρα που το ένα λάθος διαδεχόταν το άλλο και η δύναμη να αποτελεί το κυρίαρχο συστατικό των μονομαχιών στη μεσαία γραμμή. Χρειάστηκαν να περάσουν 37 λεπτά προκειμένου οι γηπεδούχοι να πραγματοποιήσουν την πρώτη του αξιόλογη φάση. Ο Στάικος με σουτ έξω από την περιοχή απείλησε την εστία του Τσιφτσή. Τρία λεπτά αργότερα ο τελευταίος είδε την μπάλα να τραντάζει την οριζόντιο δοκάρι σε προσπάθεια του προωθημένου Διαμαντή. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Μιριτέλο να αστοχεί σε κεφαλιά που επιχείρησε μέσα από την περιοχή. 

Η «χρυσή» αλλαγή

Οι δύο προπονητές πραγματοποίησαν τις πρώτες τους αλλαγές με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Αυλωνίτης από τη μία μεριά και Γιαμπλόνσκι μπήκαν στο ματς και οι δυο τους ήταν οι πρωταγωνιστές της φάσης του 57’. Ο άσος του Αστέρα Τρίπολης σε μονομαχία στον αέρα βρήκε την μπάλα με το χέρι και ύστερα από παρέμβαση του VAR καταλογίσθηκε το πέναλτι, με το οποίο ο Ουάρντα έδωσε το προβάδισμα στον Πανσερραϊκό (59’). 

Ο Αυλωνίτης σε ακόμα μία προώθησή του στην αντίπαλη περιοχή έγινε καταλύτης της νίκης του Πανσερραϊκού. Με γυριστό σουτ στο 74’ νίκησε τον Τσιφτσή, ο οποίος έπεσε στη γωνία του, χωρίς να καταφέρει να αποσοβήσει το γκολ. Οι κινήσεις του Ράσταβατς από τον πάγκο δεν άλλαξαν την εικόνα του αγώνα. Οι Αρκάδες χωρίς κάποια αξιόλογη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο δεν μπορούσαν να ελπίζουν για το θετικό αποτέλεσμα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα