Παρί: Μόνη λύση το «ψευτοδεκάρι» Βεράτι

Παρί: Μόνη λύση το «ψευτοδεκάρι» ΒεράτιgdouskasΔευ, 02/15/2021 - 16:45

Το βράδυ της Τρίτης (16/2, 22:00) η Παρί Σεν Ζερμέν δεν θέλει να βιώσει το καταλανικό déjà vu. Ξέρετε, αυτό που νικάς με 4-0 στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Champions League και μετά χάνεις με 6-1 από την Μπαρτσελόνα. Τώρα βεβαίως, οι Παριζιάνοι πηγαίνουν

στο «Καμπ Νόου» με την αύρα της ομάδας που έφτασε στον τελικό της διοργάνωσης πριν από 6 μήνες. 

Όπως και να έχει οι απουσίες των Νεϊμάρ, Ντι Μαρία δυσχεραίνουν το έργο των πρωταθλητών Γαλλίας. Κοινώς λείπουν οι δύο αρτίστες που γλυκαίνουν και δίνουν ουσία στο παιχνίδι της Παρί Σεν Ζερμέν. Αυτοί που ανά πάσα στιγμή με ένα κόλπο –όπως κι ο Κιλιάν Εμπαπέ- έχουν την ικανότητα να δώσουν ώθηση στην ομάδα. Τώρα όμως, ο Βραζιλιάνος κι ο Αργεντινός είναι εκτός κάδρου. Άρα Μάρκο Βεράτι

Ο Ιταλός θα επιστρέψει στο ρόλο του «ψευτοδεκαριού». Κάτι που είχε δοκιμάσει και ο Ουνάι Έμερι προ ετών. Στο ντεμπούτο του Μαουρίσιο Ποτσετίνο στον πάγκο της ΠΣΖ, στις 6 Ιανουαρίου στην έδρα της Σεντ Ετιέν, το πρώτο δείγμα δεν ήταν θετικό. Όμως η επανάληψη έφερε τη βελτίωση. Καλύτερος με την Μπρεστ, πολύ καλύτερος στην Προβηγκία με τη Μαρσέιγ. 

Μπροστά από το δίδυμο Παρέδες-Γκέιγ, που του προσφέρει εγγυήσεις, έχει την ελευθερία για να αναζητήσει εύρος, πλάτος αλλά και κάθετο παιχνίδι. Βεβαίως, δεν μπορεί να απειλήσει όπως ο Νεϊμάρ ή ο Ντι Μαρία. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα. 

Ο Ποτσετίνο πέραν της επιστροφής του Άντερ Ερέρα ύστερα από απουσία τριών εβδομάδων, είναι ιδιαιτέρως ευτυχής για τη διαθεσιμότητα του Ιταλού –απεκόμισε πρόβλημα από τον αγώνα στη Μασσαλία- ο οποίος είναι το κέντρο βαρύτητας του αγωνιστικού σχεδιασμού του. Γι’ αυτό εξάλλου με τον κίνδυνο να χάσει βαθμούς στο πρωτάθλημα στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Νις, τον προφύλαξε. 

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα ο «Πότσε» τη διαχειρίστηκε έχοντας κατά νου τον αγώνα στην Καταλωνία. Αντικατέστησε τον Κουρζάβα με τον Μπάκερ, αφήνοντας στον πάγκο τον Φλορέντσι το περασμένο Σάββατο, ενώ στον αγώνα Κυπέλλου δεν χρησιμοποίησε τους Ικάρντι, Γκέιγ. 

Με τα υπάρχοντα δεδομένα η λογική λέει πως η εντεκάδα των περσινών φιναλίστ του Champions League θα αποτελείται από τους Νάβας, Φλορέντσι, Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Κουρζάβα, Παρέδες, Γκέιγ, Βεράτι, Σαράμπια (ή Κεν), Εμπαπέ και Ικάρντι. 

ΔΙΕΘΝΕΙΣ - UEFA Champions League - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ The Experts Paris Saint Germain - Ποδόσφαιρο Barcelona - Ποδόσφαιρο Off Off gdouskas Off Off ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ #championsleague #psgfc #barcelonafc Paris Saint Germain ΔΙΕΘΝΕΙΣ Οι Παριζιάνοι 4 χρόνια μετά την remontada που άφησε επί σειρά ετών ανοικτές πληγές στο κορμί τους, ελπίζουν να έχουν μάθει από το πάθημά τους επισκεπτόμενοι το «Καμπ Νόου». Article publish on Δευ, 02/15/2021 - 16:45 Article hide updated date On Article is longform On
Keywords
Τυχαία Θέματα