Ζάλγκιρις – Ρεάλ 62-64: Ο Ντεκ λύγισε τους μαχητικούς Λιθουανούς

Χωρίς τους Καμπάσο, Ρούντι, Ροντρίγκεθ έπαιξε η Ρεάλ στο Κάουνας και αντιμετώπισε λογικά προβλήματα στην δημιουργία απέναντι σε μια αδιάφορη βαθμολογικά, αλλά παθιασμένη Ζάλγκιρις που είχε στο πλευρό της μια κατάμεστη Ζαλγκίριο Αρένα, που ήταν sold out για 16η φορά φέτος.

Η Ρεάλ προηγήθηκε 9-16 στο φτωχό πρώτο δεκάλεπτο, πήρε προβάδισμα 25-15 αργότερα, όμως το ξύπνημα του Έβανς επέτρεψε στους Λιθουανούς να μειώσουν. Οι παίκτες του Τρινκέρι ήταν εκνευριστικά άστοχοι από μακριά για 30 λεπτά (4/24 τρίποντα), όμως η χωρίς δύο πόιντ γκαρντ Ρεάλ δεν είχε καλή οργάνωση

και δεν κατάφερε να ξεφύγει: το 36-43 έγινε 42-44 με το φινάλε της τρίτης περιόδου και όλα ήταν ανοιχτά.

Ό,τι τρίποντα δεν σημειώθηκαν ως εκείνο το σημείο, μπήκαν μαζεμένα στην τέταρτη περίοδο. Ο Μάνεκ έβαλε 4/5, ο Χεζόνια βομβάρδιζε από παντού και το παιχνίδι κατέληξε να κριθεί στις λεπτομέρειες. Ο Μούσα με μεγάλο σουτ έκανε το 59-62 όμως ο Κεβάριους Χέιζ(!) με το δεύτερο του τρίποντο στη σεζόν ισοφάρισε ξανά σε 62-62 μέσα σε πανδαιμόνιο. Απέμεναν 7.8 δευτερόλεπτα για το φινάλε, ο Γιουλ κατάφερε να πασάρει από το νταμπλ τιμ στον Ντεκ ο οποίος είχε πλάτη στο καλάθι, όμως γύρισε και κατάφερε να σκοράρει και να δώσει τη νίκη στους Μαδριλένους.

Για τους νικητές ο Μούσα είχε 17 πόντους και ο Χεζόνια 16, ενώ για την Ζάλγκιρις οι Έβανς-Μάνεκ είχαν από 14 πόντους.

Keywords
Τυχαία Θέματα